Dan Turèll + Halfdan E – Live

Kategori Teater af - februar 01, 2023
Dan Turèll + Halfdan E – Live

En koncertforestilling med Dan Turèlls udødelige digte

Telefonen står klar
Som det første bliver der ringet op fra fortiden, eller er det et opkald fra den afdøde?

Der bliver ikke lagt skjul på, at Mads Wille ikke har tænkt sig at spille Dan, men han har til lejligheden iført sig den sorte neglelak, som er et passende vink til ejeren af ordene.

Afsted går det med en blandet sætliste fra de tre albummer Pas på pengene, Glad i åbningstiden og Telefon til afdøde. Det er muligt, at Mads Wille ikke har tænkt sig at spille Dan, men han har fanget tonen, stemmen og udtalelsen, så man aldrig kommer i tvivl. Vi er sammen med den karakter Dan Turèll selv havde iscenesat, og selv om Dan ikke lever, så gør karakteren. I bedste velgående.

Kulturarv til tonerne af jazz
Til et lydtæppe, der forstærker nuancerne og åbner sanserne, får vi de hverdagsbilleder og observationer, som altid var og er hovedingrediensen i lyrikken. Men nu, så mange år efter, har billederne, der bliver malet med ord, fået en ny dybde og endnu et lag. Vi er i en tidsmaskine. Halfdan og vennerne transporter os tilbage til et København, der ikke er mere. Et København og Vangede jeg savner og er taknemlig for, at jeg kunne få lov at genbesøge her i mørket på Hippodromen.

Det er ikke teater, det ligner og lyder som en teaterkoncert, men det er kulturarv til tonerne af jazz.

Den sidste, men manglende ingrediens
De tre musikere Halfdan E, Søren Siegumfeldt og Lars Terkelsen hviler afbalanceret i deres kunnen, og stemningen er rolig og afslappet, men der mangler noget. Midt i den magiske røg og tidsrejse savner jeg trommesættet.

Er det vigtigt? Nej, men jeg savnede det alligevel. Der var masser af percussion, både fysisk og elektronisk, men en dedikeret trommeslager bag et sæt gryder, havde givet en i forvejen klar stjernehimmel et stjerneskud og en bund, der med garanti havde fået publikum op af stolene.

Lige meget hvad, har jeg fundet bøgerne frem fra reolen, og jeg læser højt for mig selv. ”Nej, De tager fejl: Denne mand er ikke ude på et sidespor. Han bor der.” Tja-a Cha-Cha


Dan Turèll + Halfdan E – Live spiller fra 31. januar til 29. marts 2023. På Hippodromen.
Varighed 1 time og 50 minutter. Inkl. pause.


Medvirkende: Mads Wille. Manuskript: Dan Turèll. Instruktion: Halfdan E, Mads Wille. Komponist: Halfdan E. Musikere: Søren Siegumfeldt, Lars Terkelsen.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.