DC League af Superkæledyrene

Kategori Biografen af - juli 28, 2022
DC League af Superkæledyrene

Et heroisk kærlighedsbrev til kæledyr

DC League af Superkæledyrene er en ganske fin børne- og familiefilm. Den er ikke revolutionerende på nogen måde, og det mest bemærkelsesværdige er, hvordan den er et stort kærlighedsbrev til dyr generelt og kæledyr i særdeleshed.

Fra første færd er man ikke i tvivl om, at det er kæledyrene, som er i centrum. Vores ensemble er fuld af nuttede dyr, der alle går og drømmer om at få et varm og dejligt kæledyr-ejer forhold, hvor kendte superheltefigurer er reduceret til gæsteoptrædener. Superhelte som Superman og Batman ser vi kun i glimt, for de bliver hurtigt taget ud af ligningen, og så er det op til superhunden Krypto og hans slæng af dyr fra kennelen, at redde dagen fra et vanvittigt marsvin, der ønsker at opnå verdensherredømmet.

Farverig og actionpræget
Når filmen fungerer bedst, er den meget fjollet og hyggelig. Persongalleriet er fyldt med farverige dyr, både bogstaveligt og figurativt, der er virkelig gode til at mundhugges, og i takt med, at de forsøger at redde superheltene og verden, begynder vi også langsomt at lære dem at kende. De har hver især deres at tumle med, og i klassisk børnefilmsstil, lytter de til hinanden og hjælper med lidt didaktik undervejs.

Så filmen er hyggelig og farverig, og de danske stemmer fejler heller ingenting, men det er lidt svært at regne ud, hvem målgruppen er. For på den ene side, er karaktererne overdrevet nuttede, og filmen har en morale, der hører hjemme i de gamle tegnefilm, der blev sendt i weekenden på fjernsynet, men på samme tid, er det også en ekstremt actionpræget film, der måske kan virke skræmmende for de mindste. Personligt var jeg godt underholdt, men det er nok mest en film for barnlige sjæle.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.