Demon Slayer – Mugen Train

Kategori Biografen af - maj 20, 2021
Demon Slayer – Mugen Train

En anime i hele ordets forstand

Demon Slayer: Mugen Train er en direkte efterfølger til første sæson af tv-serien af samme navn. I filmen følger vi den unge Tanjiro, der grundet en familietragedie er i træning som en såkaldt demon slayer, der er ekspert i at slå dæmoner ihjel. Da vi møder Tanjiro befinder han sig på Mugen-toget, for at undersøge, hvorfor en langerække mennesker er forsvundet – og det bliver startskuddet til en vild kamp for overlevelse, selvfølgelig med masser af drabelige dæmoner.

Det lyder unægtelig som et godt setup, og der er da også knald på fra første sekund, og her mener jeg det bogstaveligt talt. Der bliver gjort alt for, at du ikke skal kede dig, og det udmunder sig bl.a. i en bombastisk, eksplosiv og gennemgående vild lydside, der er så voldsom, at ens øre ikke kan slappe af i et sekund og et væld af ekspressive karakterer, der ikke bare er fulde af personlighed, men også har et stort følelsesliv, de tager med sig ind i slåskampene med dæmoner. Og så er der ikke mindst actionsekvenserne, hvor der i bedste anime-stil, både udspiller sig en fysisk fortælling i koreografien, men også en psykologisk, på en og samme tid.

© Angel Films

Hæsblæsende, men mest for fans
Så kede sig gør man i hvert fald ikke, men lad mig også i samme ombæring slå fast, at det her er en film, der stiller rimelig store krav til publikum. Der ligger en meget implicit forventning om, at man allerede er fuldstændig inde i universet, og er man ikke det, vil man nok sidde tilbage flere gange som et stort spørgsmålstegn.

Du vil med andre ord være fuldstændig i vildrede, hvis ikke du kender universet i forvejen. Der bliver virkelig ikke gjort meget, for at introducere de uindviede. Jeg må også være ærlig og erkende, at jeg ikke har den store viden om serien, og selvom jeg elsker japanske fortællinger, og faktisk godt kan lide deres aparte blanding af melodrama og barnlig komik, så måtte jeg flere gange fange mig selv i at sidde tilbage med et brændende ønske om, at jeg havde lidt bedre styr på mytologien.

Men er man fan af serien, så får man næsten ikke bedre muligheder for at nyde universet. Filmen udkommer i Danmark i IMAX, og den fantastiske lydkulisse og det store drama, kommer virkelig til sin ret, når man ser den under de forhold. Har man ikke har helt styr på universet, så fungerer filmen stadigvæk som en god actionfilm, men det skal dog endnu engang understreges, at den her film er en kærlighedserklæring til fanatikerne, og de vil helt sikkert elske den.


Demon Slayer – Mugen Train kan ses i de danske biograf til event-visninger fra i dag.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.