Den lille afskyelige snemand

Kategori Biografen af - oktober 03, 2019
Den lille afskyelige snemand

Underholdning for hele familien

I Den lille afskyelige snemand, følger vi den kinesiske pige Yi. Hun drømmer om at rejse ud og se verdenen, men grundet en tragedie i sin familie, er det ikke muligt. Hun tilbringer derfor hele sommeren med at tjene så mange penge som muligt, i håbet om at kunne rejse væk. En rejse kommer hun også ud på, men det var nok ikke lige den, hun havde regnet med. For da hun opdager en yeti på toppen af sit tag, får hun pludselig langt mere, end hun nogensinde havde bedt om.

Et følelsesladet eventyr
Det er et eventyr i sin reneste form. Som en håbefuld roadmovie, fuld af farverige omgivelser og karakterer, som skal finde sig selv på vejen, får vi lov til at hægte os på rejsen.

Filmen består af to hovedingredienser, hvor den ene er dannelsesrejsen, men den anden er masser af patos. Følelserne er i centrum. De tre børn, Yi, Peng og Jin, har hver deres indre konflikt, og filmskaberne er ikke bange for at bruge strygerne, eller Coldplay, til at presser publikums følelser op til overfladen. Selv hovedkarakteren Yi, har sin fars violin med, til når der virkelig skal sættes tryk på strygerne.

Det bliver heldigvis aldrig for meget. Karaktererne skal også gøre sig fortjent til de rørende stunder, ligesom deres konflikter trods alt, også er meget personlige. Det hjælper også meget på det, at de tre børn er klart karakteriseret, og yetien Everest, også både så nuttet og kær, at man vil den det godt. Det er også en flot animeret film, så helhedsoplevelsen fejler intet.

Temmelig traditionel
Det største problem er dog, at den er ganske konventionel. Der er enkelte små twist på klassiske narrative vendinger, men det er i den mindre størrelsesorden, som eksempelvis, hvem der i virkeligheden er den ondeste. Når det kommer til vores gæve slæng af unge mennesker, og yeti, forbliver karakteriseringen til gengæld meget ligetil og forudsigelig. Det er imidlertid en hyggelig rejse, og med sin mere tilbageholdende tilgang til drama, vil den både kunne underholde de mindste, og holde forældrenes fokus på hele turen.

Det bedste man kan skrive om Den lille afskyelige snemand er, at den vækker minder til Disney-renæssancen. Med et solidt eventyr, en nuttet yeti, og en letfordøjelig dannelsesrejse, kan man næsten kun blive godt underholdt. Der er ikke særligt mange narrative, visuelle eller kreative grænser, som bliver nedbrudt, men det er gedigen underholdning for hele familien.

  • Release Date: 10/3/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.