Den skaldede frisør – The Musical

Kategori Teater af - september 12, 2022
Den skaldede frisør – The Musical

Den eneste ene kan også være den skaldede frisør

Livet går op og ned, og kærligheden viser sig ikke altid på de tidspunkter, som vi håber på eller regner med.

Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo, og hendes mand Leif er hende utro med én fra arbejdet. Phillip er direktør og har mistet sin kone ved en ulykke og er sikker på, at hans liv er forbi.

Benedikte, hans irriterende svigerinde, vil dog meget gerne frelse ham. Så det hele er lidt rodet, nu hvor de alle sammen skal til bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes. Og SÅ begynder det hele for alvor!!

Det er del af handlingen i filmen – Den skaldede frisør – som blev set af mere end to millioner biografgængere verden over. Men her stoppede succesen langt fra

Med hjælp fra Anders Thomas Jensen fik Susanne Bier omskrevet manuskriptet en smule. Der blev klippet en hæl, hakket en tå og studset lidt i siderne. Som om det ikke var nok, så sagde Thomas Helmig ja tak til opgaven med at skrive en god håndfuld popsange.

Snip Snap Snude, så var den lykkelige slutning fortalt og ude.

DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL var klar til scenen med et ensemble af det bedste dansk musical har at tilbyde og et par esser i ærmet i form af Niels Olsen og Bodil Jørgensen.

Foto: Miklos Szabo

Højt at flyve. Langt at falde
Dagen før premieren den 5. marts 2020, var der solgt 70.000 billetter i forsalg. Men allerede den 11. marts blev musicalen udskudt. Dengang resten af måneden, men vi skal helt frem til den 11. september 2022 før tæppet igen gik, og forventningerne kan indfris for dem, der stadig har deres billet hængende på køleskabet.

Den lange ventetid har nok ikke gjort forhåbningerne om en god aften mindre, tværtimod, og jeg kan godt garantere, at du får lige præcist det, du har købt billet til.

Foto: Miklos Szabo

Et overflødighedshorn af fest, farver, godt humør og kærlighed
Hvis du er en af dem, der har haft billetten gemt godt væk eller overvejer at få fingere i en af dem, der er tilbage, så kan du roligt glæde dig.

Du får en fortælling, der ikke står stille, men hele tiden taktfast bevæger sig fremad uden at dvæle for længe, du får klassiske anslag fra Thomas Helmig, du får gennemført musicalstemning helt ind til benet, med en scenografi London vil blive misundelig på.

Hvis jeg skal hælde en lille bitte smule malurt i bægeret, så bliver Benedikte, spillet af Bodil Jørgensen, en kende for irriterende i det lange løb. Jo, jo vi er alle med på, at vi griner af, hvor bramfri karakteren er, og hun bliver da også sat på plads til sidst, men at skulle være vidne til så mange – nej, hvor er du fed – vittigheder, bliver stadig trættende, og er egentligt ikke sjovt i de mængder.

Så det var det. Ikke mere af det negative. Du får sang, dans og masser af citroner, og det vejer op. Tag mor under armen. Tag hvem du vil under armen og kom afsted.


Den skaldede frisør spiller fra 11. september på Scandic Falkoner på Frederiksberg og i Musikhuset Aarhus fra 28. oktober. 2022


Medvirkende:

Ida – Xenia Lach-Nielsen, Phillip – Niels Olsen, Patrick – Silas Holst, Astrid – Maria Lucia ​Benedikte – Bodil Jørgensen, Leif – Benjamin Boe Rasmussen, ​Tilde – Frederikke Vedel ​Alessandro – Jakob Fauerby, Alexandra – Nanna Rossen, Ensemble – Patricia Tjørnelund, Asta Gaardbo, Lea Simonsen, Line Krogholm, Johanne Milland, Sarah Broberg, Jeff Schjerlund, Patrick Terndrup, Jens Schyth Brøndum, Mads Gronemann, Ilang Lumholt.

Det kreative hold:

Instruktør – Frede Gulbrandsen, Dramatikere – Susanne Bier og Anders Thomas Jensen ​Komponist – Thomas Helmig Arrangør og kapelmester – Joakim Pedersen, Koreograf – Anja Gaardbo, Executive Producer – Susanne Bier, International Executive Producer – Jesper Winge Leisner, Produktionsselskab – One And Only Musical Teater

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.