Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Kategori Biografen af - oktober 12, 2017
Den utrolige historie om den kæmpestore pære

En sød film for de mindste

I denne nye danske animationsfilm, følger vi elefanten Sebastian og katten Mitcho. De lever et idyllisk liv i Solby, hvor de hygger sig og er bedste venner med byens borgmester. En dag forsvinder borgmesteren dog pludselig uden varsel. Et stykke tid senere dukker en flaskepost dog op fra borgmesteren, der fortæller, at han bor på ’Den Mystiske Ø’. I flasken er der også et frø, der viser sig at være til en kæmpe pære, og det marker for alvor starten på deres store eventyr.

En dansk blockbuster animationsfilm
Vi har her at gøre med en vaskeægte dansk animationsfilm af blockbuster-kaliber. Eventyret er i centrum, og visuelt er det vel nok så flot som det overhovedet kan være på et dansk budget. Det siger selvfølgelig sig selv, at man ikke kan konkurrere med de amerikanske budgetter, der ligger i omegnen af halvanden milliard kr., men det vi har fået her, er slet ikke så ringe endda.

Humoren fejler da heller ikke noget, selvom de sjoveste grin overraskende nok er henvendt til de voksne. Det er eksempelvist i form af en pirat, der taler skånsk, eller en mand i en drage, der har form som en drage, der er meget opsat på, at folk skal smage hans ”dragedip”. Intellektuelt er det måske ikke, men jeg tror ikke, at kernepublikummet helt værdsætter denne slags, på samme måde som et ældre publikum gør.

Når alt kommer til alt, så er der samtidig heller ikke meget nyt under solen. Der er selvfølgelig spørgsmål som, hvorfor er elefanten Sebastian og katten Mitcho de eneste dyr, når alle andre er mennesker? Men helt narrativt, så har vi at gøre med en meget klassisk eksekvering af ”The Hero’s Journey”, hvor heltene drager ud, uden at kende sig selv, og vender tilbage med en større selvindsigt. Det er ikke særligt udfordrende, og det er lidt skuffende, når filmen ellers er så farverig og flot.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære, er en film, som er tiltænkt børn. Det er børnene, der har styringen i film, og det er også et eventyr på deres præmisser. Einstein Film gør alt, hvad de kan for at skabe en storladet animationsfilm på et dansk budget, og det lykkedes da også. Man skal bare ikke forvente meget mere end et habilt eventyr.

  • Release Date: 10/12/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.