Dream Scenario

Kategori Biografen af - februar 08, 2024
Dream Scenario

En irrationel satire over den moderne kendis

Nicolas Cage byder med sin seneste film igen op til leg med mediet. Denne gang er det i form af den sorte komedie Dream Scenario, hvor Cage spiller biologiprofessoren Paul. Paul er en objektivt kedelig mand, der kan kigge tilbage på et paralyseret liv, fuld af pinligt, små forspildte chancer, og hvis største smålige ærgrelse er, at han aldrig fik skrevet en bog. Den monotone og isolerede tilværelse bliver dog for alvor vendt på hovedet, da han pludselig begynder at dukke op i andre menneskers drømme.

Som med et trylleslag er Paul blevet en slags ”drømmekendis” over-night, og får pludselig al den opmærksomhed, som han altid har hungret efter, men aldrig talt højt om. Ikke overraskende, følger der en uventet pris med denne berømmelse, og den er lige så svær at styre, som den er at forudse, når man som Paul er kendt for noget, som man reelt set ikke har gjort.

Nicolas Cage, når han er bedst
Det lyder måske som et bizart setup, men bag den absurde overflade hviler en original og overraskende morsom satire over det moderne samfund. Hvad vil det egentlig sige at være kendt, og hvordan påvirker vores drømme virkeligheden, er bare nogle af de mest basale spørgsmål, der bliver taget hånd om, alt imens Pauls liv bliver opslugt af irrationelle situationer, som får en til at både grine og græmme sig på samme tid. Tonen er kniv skarp i al sin tørhed, og med et velspillede ensemble anført af altid karismatiske Nicolas Cage, er publikum med på en rejse, der helt naturligt eskalerer for hver ukontrollerbar drejning Pauls liv tager.

Filmens største bedrift er nemlig, at den går planken helt ud. Slutningen vil nok virkelig lidt uforløsende for nogen, men det er en naturlig konsekvens af den historie, der bliver fortalt. For en så patetisk mand som Paul, ville nok ikke pludselig blive en viljestærk retoriker, bare fordi han fik berømmelsens sødme at smage.

Derfor er det let at anbefale Dream Scenario. Det er en både underholdende, anderledes, tankevækkende og fuldstændig gennemført komedie, der tilbyder biografpublikummet en oplevelse fuld af humor, fantasi og hjerteskærende socialrealisme, uden at nogen af delene falder til jorden – og med en skuespiller som Nicolas Cage, der altid sætter alt på ét bræt, ved du nok også allerede, om det er en film for dig.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.