Dronningen er dansk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2019

Kategori Nyheder af - august 22, 2019
Dronningen er dansk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2019

 

Den danske film “Dronning” blev en stor publikum- og kritikersucces. Med over 300.000 solgte billetter er filmen i dag blevet nomineret som dansk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2019.

“Dronningen” som er May el-Toukhys prisbelønnede spillefilm med Trine Dyrholm i hovedrollen, har på ganske kort tid vundet et hav af flotte priser herunder publikumsprisen på henholdsvis Sundance Film Festival og Göteborg Filmfestival. Nu har “Dronningen” også mulighed for at vinde Nordens mest eftertragtede filmpris, Nordisk Råds Filmpris.

Den danske kandidat er i konkurrence med fire andre nordiske film:

  • Finland: AURORA (Aurora) – af Miia Tervo (instr / manus), Max Malka (producer).
  • Island: A WHITE, WHITE DAY (Hvítur, hvítur dagur) – af Hlynur Pálmason (instr / manus), Anton Máni Svansson (producer).
  • Norge: BLIND SPOT (Blindsone) – af Tuva Novotny (instr / manus), Elisabeth Kvithyll (producer).
  • Sverige: REKONSTRUKTION UTØYA (Rekonstruktion Utøya) – af Carl Javér (instr / manus), Fredrik Lange (manus / producer).

Juryens motivation
Den danske kandidat er udvalgt af en jury blandt alle de danske film, som havde premiere i perioden 1. juli 2018 – 30. juni 2019. I juryens motivation for at indstille “Dronningen” som årets kandidat fremhæves filmen for at turde bryde med vores vante filmopfattelser og kalder filmen for ”et frydefuldt chok for øjne og sjæl”.

Om Nordisk Råds Filmpris
Nordisk Råds Filmpris uddeles i år for 16. gang og er fem gange uddelt til en dansk film: ”Drabet” (2005), ”Kunsten at græde i kor” (2007), ”Antichrist” (2009), ”Submarino” (2010) og ”Jagten” (2013).
Filmprisen som er én af Nordisk Råds priser består af 350.000 DKK og gives til en film med en betydelig grad af forankring i den nordiske kultur, høj kunstnerisk kvalitet og kunstnerisk originalitet. Prisen deles ligeligt mellem filmens manuskriptforfatter, instruktør og producer.

Vinderen af prisen offentliggøres tirsdag den 29. oktober 2019 under Nordisk Råds session i Stockholm.

Skrevet af
Kommentarer er lukket.