Elvira

Kategori Serier af - november 13, 2022
Elvira

I Elvira møder vi en ung kvinde af samme navn, der liver en ganske triviel tilværelse som telefonpasser. Det er dog med den lille twist, at det er for et bordel, som bliver drevet af en mand, som i sit borgerlige liv besidder jobbet som politimand. En ekstern krise skubber dog til Elviras tilværelse, som tvinger hende til at finde en mere handlekraftig udgave af sig selv.

Serien udmærker sig ved at skille sig ud fra det meget magelige og konventionelle danske seriemarked, ved at turde gøre tingene på sin egen måde. Det kan ses i genrehybriden, hvor serien ofte balancerer mellem komedie og tragedie, men også særligt i sit persongalleri. Helt grundlæggende er det styrken i serieformatet, at man kan tilbringe tid med at lære ensemblet at kende, men alt for ender det alligevel med at være en gruppe af rendyrkede arketyper, mere end at være troværdige mennesker. Og det er i denne karakterisering, at vi finder seriens største styrke.

Normalt ville titelkarakteren i en krimiserie som denne være enten være sexarbejderen, som forsvinder, eller den brogede Køster, der deler sin tid mellem at lege politimand og drive et bordel. I stedet er protagonisten telefonpasseren Elvira, der nok har flere fællestræk med seerne end de voldsparate mennesker i hendes omkreds. Hun er ikke den slagkraftige kvinde, der kan klare alt og løse alverdens problemer, alt imens håret sidder perfekt. Hun lider ligesom så mange andre mennesker med selvværdsproblemer, der bliver maskeret med lidt sarkasme. Personificeret gennem skuespilleren Sara Klein, er hun dog et positivt bekendtskab, og man har lyst til at blive hængende og finde ud af, hvad der kommer til at ske, da hendes liv tager en uventet drejning.

Krimidelen halter dog en lille smule efter. Det er fordelen og ulempen ved at være en serie, at det er karaktererne, som skal fastholde ens. Og hvor den dramatiske rejse for Elvira og den ikke alt for fine politibetjent Køster er medrivende, halter det gevaldigt med resten af karaktererne. I sidste ende, er viser de sig nemlig er være drevet af en klichefyldt karakterudvikling, ligesom historien også desværre udmunder sig i en lidt for forudselig slutning til min smag. Men selvom det ikke slutter så godt som det begyndte, er det stadig en fornøjelse at lære den atypiske heltinde at kende.


Elvira har premiere på Viaplay i dag, hvor de første to afsnit kan ses, hvorefter to afsnit udkommer hver søndag.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.