Et juleeventyr

Kategori Teater af - november 27, 2023
Et juleeventyr

Juleklassiker som nyfortolket julemusical

”Bah!” sagde Scrooge. ”Svindel og humbug.”
Når det bliver jul, kan man ikke komme uden om et par af juleklassikerne. Der skal nok være ét eller flere teatre, der finder Charles Dickens’ tidløse fortælling frem og tak for det.

I år er det Eventyrteatret, der lader de tre juleånder opsøge den gamle og grådige Ebenezer Scrooge.

Eventyrteatret skriver selv, at det er en nyfortolkning, men udover, at handlingen foregår i en verden, hvor alle er nisser, så holder manuskriptforfatter og instruktør Bo Skødebjerg sig meget tæt på fortællingen fra 1843.

Det kan blive en lille smule uhyggeligt for de helt små, men her holder Eventyrteatret på, at børn kan holde til mere, end hvad deres forældre tror, og det evigtgyldige budskab står tilbage med alle dets nuancer.

Det nye er rammen, som forestillingen bevæger sig i. Der bliver sunget og danset rundt om den gamle gnier, og måske netop derfor er de mindste børn holdt godt i hånden af helheden.

”Hvilken dag er det?” råbte Scrooge til en dreng i søndagstøj nede på gaden
Dette års juleforestilling har 24 børn og unge fra Eventyrteatret med som medvirkende og har en varighed på 60 minutter. Det er et godt valg i modsætning til efterårsforestillingen, der havde 100 børn og unge med og havde en varighed på 2. timer og 20 minutter inkl. pause.

Et Juleeventyr fortæller, hvad der skal fortælles uden unødvendig fyld og omveje opfundet for at give plads og spilletid til de ellers fremragende elever på Eventyrteatrets dramaskole.

Tag ikke fejl, de tidligere forestillinger har en høj kvalitet, og det er imponerende arbejde fra alle sider af produktionen, men Et Juleeventyr bruger ikke tid på andet end historiens fremdrift og budskab, og det hæver et i forvejen højt niveau.

Sangene af Stuart Goodstein er velkomponerede, og de medvirkende synger helt vidunderligt.

Fremtidens scenekunst er sikret en masse talenter, der vil være en kæmpe gave til teatrene i de næste mange år.

Eneste kritikpunkt, der er værd at nævne, er begejstringen for knappen på røgmaskinen. Sjældent har en fyldt sal fået så meget røg i så lang en periode. De første 10 rækker måtte fægte med armene for at kunne se noget som helst, voksne begyndte at hoste, og børnene mistede koncentrationen.

Mindre havde givet samme effekt.

”Glædelig jul Bob.” sagde Scrooge med en inderlighed, der ikke kunne misforstås
Man skal se Et Juleeventyr, fordi historien er eviggyldig og vigtig. Fordi Eventyrteatret leverer noget af den bedste underholdning til børn og unge, der kan lide teater og fordi, at du med billetten også får adgang til Jul i Tivoli på spilledagen. Hvad mere kan man ønske sig for at komme i julestemning?


ET JULEEVENTYR spiller fra 25. november til 17. december 2023. Glassalen i Tivoli.
Under hele spilleperioden giver teaterbilletten adgang til “” på spilledagen.
Varigheden er ca. 1. time. Uden pause.


Medvirkende: 24 børn og unge fra Eventyrteatret. Manuskript & Instruktion: Bo Skødebjerg. Musik: Stuart Goodstein. Kostumer: Christine Brincker. Koreograf: Tara Toya.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.