Evolution

Kategori Biografen af - juni 23, 2016
Evolution

En god blanding af science-fiction og kunstfilm.

4stars

På en øde ø, kun beboet af kvinder og drengebørn, vokser en lille dreng op sammen med hans mor. Her er dagene præget af den daglige rytme, som går ud på at vaske sig i havet, spise slimet grød og tage sin medicin.

Men da drengen en dag finder et foruroligende fund på havets bund, begynder han at fatte mistanke om, at alting ikke er helt, som det giver sig ud for at være. Og da han en aften følger efter sin mor, og alle de andre kvinder, ud på stranden mellem klipperne, ser han for alvor, at alting i den grad ikke er, hvad det ligner.

Bæres af skuespillet.
Evolution
er en interessant, uhyggelig, mystisk og spændende science fiction inspireret film. Historien bygges fint op, men har en masse løse ender – som f.eks. hvad alle de folk overhovedet laver ude på den øde ø. På den måde tager den lidt for givet, at man forstår den på de præmisser, fordi den er så anderledes. Jeg vil dog understrege, at det, der bærer filmen ikke er historien, men skuespillet og den måde hvorpå den er filmet.

For Evolution er en utrolig smuk film trods dens dystre og grå udtryk. Den formår i den grad at fortrylle tilskuerne med lange sekvenser under havet.  Udover, at filmen er filmet virkelig godt, så spiller de unge skuespiller børn også fremragende. Hele filmen bæres af den unge dreng, som Nicolas, og han gør det virkelig godt.

Jeg vil sige, at Evolution er en god blanding imellem en ægte science-fiction film og en kunstfilm. En af den slags film med smukke sekvenser og tavse scener, hvor intet andet end skuespillernes ansigts udtryk fortæller historien. Fra det synspunkt er Evolution også værd at se, selvom den jeg dog aldrig var i nærheden af topkarakter.

En smuk film, men en meget mærkelig fortælling, som desværre først rigtig starter, da filmen slutter – hvilket er lidt ærgerligt, når man står tilbage med spørgsmålet, hvad sker der egentlig så?

Evolution får derfor af mig 4 stjerner. Den har helt klart, helt klart, potentiale, men mangler liiiige det sidste, for at være helt fortryllende og exceptionel.

  • Release Date: 6/23/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.