Familien Jul i nissernes land

Kategori Biografen af - november 03, 2016
Familien Jul i nissernes land

En julefilm, der ganske enkelt ikke er god

2stars

Hugo og hans familie elsker bare jul, især hans far, som næsten ikke kan holde fingrene fra julepynten. Men Familien Jul, som de sjovt nok hedder, elsker især en ting ved julen, og det er, at Hugos bedste ven Pixy kommer på besøg. Pixy elsker også jul, men det er mest, fordi han er en vaskeægte nissedreng, og så bliver man jo nødt til at være helt vild med jul, ikke?

I år er Pixy dog kommet tidligt på besøg, fordi han har glemt sin nissehue hos familien Jul året inden. I hans nissehue ligger en lille julekugle, som indeholder al hans nissemagi, og derfor er det vigtigt han kommer og henter den, og at den selvfølgelig ikke går i stykker. Men Hugo er så nysgerrig på Pixys nisseverden, at han ved en fejl taber Pixys julekugle og slipper al Pixys nissemagi fri.

På den måde starter Hugos spændende færden ind i nisseland, hvor han skal finde den magiske gryde, og kun ved hjælp af ægte venskab kan redde Pixys julekugle, og hans liv. Men onde julehadende kræfter lurer i krogene, og det bliver ikke nemt for Hugo og hans juletrop.

Intet går op i en højere enhed.
Det lyder jo som en rigtig hyggelig, spændende og sjov familiefilm, men det er den desværre bare ikke. For det første så spiller de stakkels børnestjerner ekstremt dårligt. Ikke, at det er deres egen skyld, for jeg er sikker på, at de med den rette instruktør kunne have gjort underværker.

Oven i det dårlige skuespil, som næsten gør filmen ulidelig at se, så er historien kluntet og forvirrende. Det er til dels fordi den er dårligt skrevet, men også fordi dialogen mellem de forskellige karakterer ikke giver nogen mening. Det er rigtig ærgerligt, fordi filmen om Familien Jul ellers kunne have været rigtig god.

Skuespillerne er castet fint, omgivelserne er interessante og smukke, og selve historien giver overordnet set også rigtig god mening. Men det virker som om, at skaberne af filmen virkelig ikke har været interesseret i, at lave en god familiefilm, men i højere grad at tjene nogen hurtige penge. Hvilket de jo sagtens kunne have klaret ved at lave en god film. Øv.

Alt i alt er jeg rigtig skuffet over denne familiefilm, og det er på trods af, at jeg i høj grad er en barnligsjæl og en sand juleelsker. Og lidt i julestemning kom jeg da også. Filmen får dog af mig kun to stjerner, filmen fortjener for det snært af julestemning, som den trods alt bidrog med.

  • Release Date: 11/3/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.