F*ck You Account

Kategori Teater af - november 12, 2023
F*ck You Account

En grotesk komedie om en kvindes økonomiske og følelsesmæssige frigørelse

Sker det her virkeligt?
Spørger hun det, hun troede var hendes kæreste, men det er det ikke længere. Det er da meget muligt, at hun har istandsat det meste af lejligheden, og brugt sine egne penge på det, men det er stadig hans lejlighed. Farvel og tak.

Midt i hjertesorgen forsvinder hun ned i kaninhullet, og i forsøget på at genfinde sin egen identitet finder hun en fascination for projektet, F*ck You Account, der gennem kapitalisme skal løse uligheden, så hun eller andre aldrig skal lade sig styre af en mand igen.

Det er både sjovt og skræmmende at være vidne til på samme tid. Publikum griner af de typiske hjertesorgssætninger, vi alle selv, på et tidspunkt i vores liv, har sagt eller tænkt. Publikum griner også med og ikke af de feministiske synspunkter, som forestillingen bruger til at lave sin karakteruddybning, som går fra sengeliggende joggingsætszombie til firkantet yuppie Pussy Power.

”At investere sig ud af ulighed er en umulighed, da kapitalismen er hele årsagen til ulighed. Det er en ekstrem privilegieblind form for falsk feministisk kamp, hvor det handler om magten ved at have penge i stedet for reel ligestilling.” Sådan siger instruktør Nynne Roberta Pedersen Pedersen, som har sat ild til en i forvejen spændende tekst, skrevet af Rosalinde Mynster. Sara Nigard Rosendal har komponeret et passende lydbillede, der går godt hånd i hånd med teksten, og det giver forestillingen balance, at der er plads til det musikalske og en dansende plysbjørn.

Signe Hørmann Sørensen leverer hele registret, giver liv til en genkendelig karakter i os alle og samtidig liv til en karakter, jeg aldrig håber på at møde i virkeligheden.

Det er en spændende forestilling, der viser, at ligestilling aldrig kommer til at lykkedes, hvis man (bare) kopier alt det, der i forvejen ikke virker.


F*ck You Account spiller fra 11. november til 02. december 2023. På Aveny-T
Varigheden 75. minutter. uden pause.


Medvirkende: Signe Hørmann Sørensen & Sara Nigard Rosendal. Tekst: Rosalinde Mynster. Iscenesættelse: Nynne Roberta Pedersen Pedersen. Musiker Og Komponist: Sara Nigard Rosendal. Scenograf: Simone Bartholin. Lysdesign: Rosa Birkedal. Konsulenter: Nina Rask & Sofie Torp. Producent: Aveny-T Foto: Amanda Bødker.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.