Filmen om Kaptajn Underhyler

Kategori Biografen af - juni 01, 2017
Filmen om Kaptajn Underhyler

En flot animationsfilm for de mindste

I Filmen om Kaptajn Underhyler følger vi de to bedstevenner, Jimmy og Otto, der går i 4. klasse og er nogle rigtige spøgefugle. Drengene tilbringer lige så meget tid på rektors kontor som i klasselokalet, grundet deres narrestreger, men det gør ikke noget, fordi de har hinandens venskab. Da rektor dog truer med at skille dem ad, er det eneste logiske i drengenes gakkede logik at hypnotisere rektoren og forvandle ham til tegneseriesuperhelten, Kaptajn Underhyler.

Til trods for den lidt fjollede præmis, så er der her et meget fornemt og moderne budskab om den skole vi har skabt i dag og, hvordan der ikke er nogen rummelighed tilbage for de børn, der ikke er stærkest i matematik, fysisk og andre boglige fag. Det er ikke ligefrem et subtilt budskab, men det eksisterer som en tematisk rød tråd. Desværre bliver det hele tiden overdøvet af virkelig plat humor og skurken professor prutpotte (på engelsk: Poppypants), der er en omvandrende punchline.

Fremragende danske stemmer
De danske stemmer fungerer for en sjælden gang faktisk i en animationsfilm. Oversættelsen er lige tilpas nudansk, og med Jonas Schmidt og Malte Milner Find som de to narrepinde Jimmy og Otto, der sprudler ligeså meget af energi som karaktererne, passer de umanerligt godt i en film, der mere end noget andet fokuserer på flotte farver og fart over feltet.

Filmen om Kaptajn Underhyler er en temmelig hysterisk omgang, der uden tvivl henvender sig til de mindste i familien. Historien bliver fortalt fra børnenes perspektiv, så ethvert fokus på en struktur eller nogen klar morale ryger fuldstændig ud ad vinduet til fordel for platte prutte jokes og diverse sidekommentarer, der ganske vidst er integreret i plottet, men som aldrig er mere end bare vittigheder.

Som en “gammel og gnaven” 23-årig har denne form for humor ikke nogen særlig stor effekt, men jeg kunne i hvert fald se, at det virker på kernepublikummet, eftersom børnene der var til visningen hyggede sig højlydt undervejs. Filmen maskerer sig ikke som noget andet end en letfordøjelig børnefilm, så hvis du gerne vil udsætte dine børn for 90 minutters harmløs underholdning, så er filmen her i det mindste designet specifikt til dem.

  • Release Date: 6/1/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.