Fist Fight

Kategori Biografen af - februar 23, 2017
Fist Fight

En komedie med for lidt humor

Charlie Day har i over et årti givet masser af latterkrampe i den fremragende serie ”It’s Always Sunny in Philadephia”, og efter at have haft biroller i flere komediefilm, får han nu en komediehovedrolle i filmen ”Fist Fight”. Over for ham står Ice Cube, hvis komediemæssige filmkarriere (med undtagelse af ”21 & 22 Jump Street”) ikke ligefrem har været prangende og de sidste par år budt på mindre gode film som ”Ride Along 1 + 2” og ”Barbershop: The Next Cut”.

I filmen er det sidste skoledag på en High School, hvor både Campbell (Charlie Day) og Strickland (Ice Cube) er lærere. Eleverne går amok på deres sidste dag, og laver derfor en masse pranks på deres undervisere. En af dem er Strickland, men da han har et ufatteligt temperament, går han amok på pranksteren. Campbell overværer dette, og da han sladrer til rektoren og får Strickland fyret, resulterer det i, at Strickland udfordrer Campbell til en slåskamp, hvilket hurtigt bliver rygtet rundt på hele skolen.

Plottet lyder måske rimeligt åndssvagt (og det er det også), men det gør såmænd generelt ikke så meget i komediefilm (det kan endda nogle gange være en god ting), så længe at filmen bare er sjov. Problemet med ”Fist Fight” er dog bare, at den ikke er særlig sjov. Vi bliver serveret for en gennemgående forudsigelig og klichefyldt historie, med en meget begrænset mængde humor til at fange ens opmærksomhed.

Skuespillerne redder ikke filmen
Charlie Day gør det såmænd fint nok i hovedrollen, men de store grin giver han ikke. Ice Cube får lov til at overspille som bad ass, og samtidig også smide citater fra hans unge thug-dage, men heller ikke han tilbyder de store latter-muligheder. I biroller ses rimelig talentfulde folk som Tracy Morgan, Jillian Bell, Kumail Nanjiani, Dennis Haysbert og Dean Norris, men det er desværre også for sjældent at de får iscenesat sjove situationer.

Alt i alt fremstår ”Fist Fight” som en rimelig tam affære. Historien er plat, og humoren er for det meste udeblevet. Der er såmænd nogle fine nok karakterer med, men de formår desværre ikke at hive filmen op fra to stjerner.

  • Release Date: 2/23/2017
Kommentarer er lukket.