Fremtidsdrømme

Kategori Teater af - august 06, 2022
Fremtidsdrømme

Et skrøbeligt bevis på,
at verden måske alligevel er i gode hænder

Er de professionelle dansere? Nej, det er de ikke, men sjældent har jeg set så meget energi, sindsstyrke og vilje til at lukke, for danserne et ukendt, publikum ind i de unges verden af bekymringer, frygt, og glæde.

De fleste forældre til teenagere har prøvet utallige gange at blive mødt med øjenrul og lukkede døre, men her gik døren op, og vi blev inviteret helt derind, hvor ord ikke helt er nok, men hvor kroppen taler et sprog vi alle forstår.

Hurtigt kan vi alle uanset alder se, at frygten og bekymringerne ikke kun er de unges, men en del af os alle. Hvem er jeg? Hvem vil jeg gerne være? Hvem tror de andre jeg er? Kan de lide mig, når jeg er mig? Hvornår ramler verden ned over mig, og hvad gør jeg, når det sker?

Tydeligst af alt var ensomheden. Frygten for at ingen gider en, at man er forkert i andres øjne. En følelse, der sætter sig fast, selv når man er i selskab med mange.

På de unges præmisser
Forestillingen Fremtidsdrømme er 23 unge mennesker mellem 14 og 22 år. Nogen har danset lidt før, andre har ikke, men sammen med et hold af dygtige professionelle, har de på kun tre måneder gennem workshops og prøver, fået og fundet essensen af et ungt menneske i året 2022 frem.

Det er et flot tegnet billede, og jeg er sikker på, at selvom danserne, måske allerede om kort tid, husker prøverne og kampene mere end selve resultatet, har de givet deres publikum den vigtigste gave, den gave vi alle håber på at modtage, når vi sætter os foran en scene.

Vi fik åbnet et vindue ind til os selv. Tak for det.


Denne forestilling spiller i meget kort tid. Hvis du har unge mennesker tæt på livet, så er det med at få løftet dem op fra sofaen lige nu og trukket dem med i teatret med det samme.

Fremtidsdrømme spiller på Det Kgl. Teater, Mellemgulvet, Sankt Annæ Plads, 1250 KBH K. Fredag 5. aug. kl. 17 (forpremiere) og kl. 20 Premiere, lørdag 6. aug. kl. 17 & kl. 20 samt søndag 7. aug. kl. 17. Forestillingen varer ca. 60 min uden pause.


Medvirkende: Anna Nederby Olesen, Anna Raaber, Annika Jervelund, Anton Quitzau Berdal, Asta Kemp, Blume Yamina Gaier, Carla Mejlvang Aasberg, Ella Fearrington, Emilie Sofie Wich, Emma Carlsen, Felix Sieben, Ida Carina Christensen, Ida Marie Johanson, Klara Johanne Andersen, Lea Lund Have, Mads Mørck Christensen, Maria Møller, Maria Berg Olsen, Mille Nielsen, Naja Krell Knudsen, Patrik Chabert Barth, Sarah Blomgren Barth, Silke Leal-Egekvist.

Koreograf Tim Rushton
Komponist Gert Østergaard
Kostumer Maja Brix
Koreografassistent Vidar Hansen / Marcus Alexander Boydes
Psykosocialt team Lotte Rigmor Jung / Elise Haavik
Kunstnerisk leder Anette Abildgaard
Administration Anne-Kari Ravn
PR & Markedsføring Art Attack ApS
Evaluering Simone Skejø
Studentermedhjælper Laura A. Liebst
Foto Per Morten Abrahamsen

Projekt DanseDrømme er støttet af:
Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Fritz H. Schur, Lemvigh Müller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Nordea Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Københavns Kommune.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.