FULD FART PÅ Villads fra Valby

Kategori Teater af - oktober 14, 2018
FULD FART PÅ Villads fra Valby

Det er et teaterstykke, som er henvendt de helt unge, og ikke så mange andre

I forestillingen FULD FART PÅ Villads fra Valby følger vi titelkarakteren, som de fleste nok kender fra børnebøgerne, som stadig er en energisk lille dreng, der bor i Valby med sin mor, far og storesøster. En dag beslutter han sig for at overraske sin mor, ved købe ind for hende, og selvom han skal vandre ud i den vilde trafik, så ved han godt, at man skal passe på, og er helt sikker på, at det hele nok skal gå.

I børnehøjde
Der hvor folkene bag stykket har truffet et virkelig begavet valg, i forhold til at gøre det til teater om og for børn, er, at de har valgt at interagere med publikum (børnene) på flere forskellige tidspunkter. Det er jo et meget didaktisk stykke, som har stor fokus på at lære børnene, hvordan man ske gebærde sig i trafikken, og for at skabe en balance mellem didaktikken og humoren, kommer der en betjent ind på flere forskellige tidspunkter, og beder børnene om hjælp til, eksempelvis, hvad det nu er en fodgængerovergang hedder, eller hvad det er for en hjelm man skal tage på, når man skal ud at cykle? Det er meget simpelt, men som man kan høre på reaktionerne i salen, så er det også yderst effektivt, og er med til at gøre oplevelsen til en, der ligesom Villads selv, taler og forstår tingene fra børnenes perspektiv.

Kører den ind på charmen
Der, hvor produktionen dog halser lidt efter er i forhold til sangene. De er meget ensformige, med beskedne beats, der minder mere om melodigrandprix sange, end noget som folk har arbejdet ihærdig og passioneret på at gør til enestående sange.

Det lille skuespillerensemble på kun fire personer, udfylder deres mange roller fornemt, og selvom det hele nok er lidt for manisk til min smag, så passer det rigtig godt til den historie, og den stemning, de forsøger at skabe. Oliver Lundqvist, der spiller Villads, er også virkelig god til at agere uskyldig dreng, og på bedste ’method actor’ vis, forblev han også i karakteren, efter stykket var færdigt, for at vedligeholde illusionen for de mindste i publikum om, at de har været inde at se Villads i levende live.

Ellers er det et meget veludført lille teaterstykke, der heller ikke varer længere tid, end at børnene kan sidde stille. Så hvis du har brug for at blive underholdt sammen med dine børn i efterårsferien, og gerne vil lave noget andet, end at se en film, så kan du med god samvittighed, tage dit barn med ind og se FULD FART PÅ Villads fra Valby, i Ishøj Kultur Café, eller en af de andre steder i landet, som de rejser til bagefter, på deres Danmarksturné.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.