Godsejerne – Den Fædre Jord

Kategori Serier af - juni 19, 2019
Godsejerne – Den Fædre Jord

Godsejerne – Den Fædre Jord, som kan ses på DR K fra i aften, er ikke en helt klassisk dokumentar.

Væk er det betryggende narrativ, med et klart og entydigt plot, og en morale man kan varme sig med bagefter. Det er i stedet erstattet med lange heltotaler, der viser livets gang på forskellige gods rundt omkring i det ganske land. Tilværelse på disse godser er næsten som at rejse ind i en tidslomme, hvor tingene stadig går i et lidt roligere tempo, til trods for den moderne verdens hæsblæsende tempo. Det er på mystisk vis lykkedes at bevare det afdæmpende, traditionsbærende og nærmest teknologifrie miljø.

Den larmende omverden sniger sig dog nærmere, og de små stammesamfund, bliver derfor nødt til at vægte hensynet mellem tradition, og tidens benhårde fokus på økonomi og sorte tal på bundlinjen.

Vi kommer aldrig helt tæt på, bogstaveligt talt, men billederne taler for sig selv. Det står eksempelvis i skærende kontrast, når en krydsklipper fra en støjende bulldozer, der fælder træer, alt imens tiden nærmest er gået i står på Holtsteinborg Gods.

Dokumentaren er et stemningsbillede, ikke så meget af godserne i sig selv, men mere en svunden tid, og det paradoksale ved, at det stadig eksisterer midt i internettets og den konstante stimulerings tidsalder.


Godsejerne – Den Fædrene Jord, kan ses i aften 19. juni kl. 21.45 på DR K

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.