Grimsby

Kategori Biografen af - marts 10, 2016
Grimsby

Hvad man kunne forvente, og intet mere.

3stars

I den seneste komedie fra Sascha Baron Cohen, også bedre kendt som Borat, følger vi to vidt forskellige brødre. Den ene er den inkarnerede fodboldfan Nobby (Cohen) fra fiskerbyen Grimsby, der bor sammen med sin kone og omkring ni børn. Nobbys bror er derimod MI6-agenten Sebastian Butcher (Mark Strong), og da de to møder hinanden for første gang siden de var børn, er det som en invitation til en katastrofe.

Det er sådan en film man som anmelder næsten skal hade. Den er fuld af vulgær, grænsesøgende og plat humor, uden det store fokus på kunstnerisk integritet. Så det kan næsten ikke være sjovt – eller hvad?

For lad mig bare med det samme tone rent flag, Grimsby er ikke nogen stor film, og kommer nok heller ikke til at gå over i filmhistorien, men den er faktisk rigtig god underholdning – lige ind til den skyder sig selv mere eller mindre bevidst i foden.

Det grotesk sjove.
Jeg finder det unægtelig sjovt at se voksne mænd te sig som tumper på det store lærred for ens underholdning. Alle står for skud, og Cohen er i hvert fald heller ikke bange for at gøre grin med sig selv, i samme stil som han har bevist tidligere med film som Borat og Ali G. Der er også en virkelig god kemi mellem Cohen og Strong, der er med til at gøre nogen af de absurde situationer virkelig morsomme. Særligt en scene, hvor Nobby skal suge giften ud, efter Sebastian er blevet forgiftet er værd at fremhæve. Strong og Cohen arbejder så ihærdigt og godt sammen, at de får sådan et torskedumt scenarie til at fremstår som en naturlig del af spændingsfilmen.

Det lader altså alt sammen til at gå op i en højere enhed, lige ind til filmen alligevel ender med at spænde ben for sig selv. For det er som om, at Cohen bare gerne vil støde folk, og det til en sådan grad, at man til sidst sidder og græmmer sig mere end man griner af pinlighederne.

Filmen har heller ikke det skarpe satiriske blik, som de bedste af Cohens film som eksempelvis Borat havde. Og selvom Nobby flere gange bryder karakter for at levere en prædiken, hænger det aldrig rigtig sammen.

Grimsby er fuldstændig den komedie jeg forventede at se. Den er grotesk og langt ude, og leverer lige så mange grin som tå krummende begivenheder. Jeg grinte og græmmede mig i hvert fald flere gange end jeg har tal på, så er man til en omgang fuldstændig uforpligtende underholdning får man det uden tvivl, også selvom det ikke er stor filmkunst.

  • Release Date: 3/10/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.