Hellboy

Kategori Biografen af - april 11, 2019
Hellboy

En brutal og blodig adaptation uden retning

I Hellboy kommer Neil Marshall med et nyt bud på, hvordan den blodrøde djævel kan se ud. Det er et voldeligt og grotesk billede, der på ingen måde er for børn. Plottet er dog ganske enkelt. Hellboy står over for Bloddronningen, der forsøger at genopstå, efter hun blev besejret af Kong Arthur for flere hundrede år siden, og vores titelkarakteren er den eneste som kan stoppe hende.

Lidt for voldelig
Det lyder unægteligt som et solidt setup, for en god gang tegneserie action, men skal jeg være helt ærlig, aner jeg ikke, hvem filmen er henvendt til. Den er så overdreven voldelig, grotesk og fuld af blod, at unge slet ikke må se den, men humoren er samtidig så plat, at jeg slet ikke kan forestille mig nogen voksne mennesker kan finde en positiv oplevelse her. Dialogen virker også forældet, og ingen af de utallige oneliners rammer plet.

Historien er også alt for ufokuseret. Vi har hovedplottet, der omhandler Bloddronningens forsøg på at overtage verdensherredømmet, men det fylder overraskende lidt. I stedet springer historien rundt, mellem børnemord og kidnapning, slagsmål med kæmper og talende vildsvin, der vil forvandles til mennesker. Alle de små sideplot ender med at overtage hovedplottet, og det hele er så klichefyldt, at det er umuligt at finde en rød tråd, der forbinder dem. Man forstår derfor aldrig rigtig, hvilken verden den her historie udspiller sig i, hvilke spilleregler der er, eller hvad der er normalt og unormalt.

Flot monsterdesign
Scenografien er dog flot. Hvem end der har ageret sminkør og set designer har virkelig gjort deres arbejde ordentligt, for uanset om det er Hellboy selv, en gruppe snerpede englændere eller monstre fra underverden, er alt fornemt produceret og designet. Teksturen er så håndgribelig, at selv de mest groteske monstre ser virkelighedstro ud, så man kan virkelig se forskel på de forskellige karakterer.

Hellboy, er en rigtig drengerøvsfilm. Som enhver splatterfilm, er det ikke dialogen og det menneskelige i karaktererne, der er i fokus, men det er nærmere en konkurrence i, hvor blodig og brutal et visuelt udtryk filmen kan have. Hvad angår udpenslet vold, er der ikke sparet på noget. Er det, det eneste man håber på at få ud af denne grovkornede tegneserieadaptation, vil man blive godt til fredsstillet, men en decideret god filmisk oplevelse bliver det aldrig til.

  • Release Date: 4/11/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.