Honest Thief

Kategori Biografen af - december 03, 2020
Honest Thief

Liam Neeson som du kender ham

Det er en Liam Neeson-film ligesom så mange andre. Den 2 meter høje irske skuespiller, der er i det forrige årtusinde, var kendt som en mand, der virkelig gav den hele armen som det man i folkemunde kalder for en karakterskuespiller, er i dag på mange måder endt med at repræsentere det stik modsatte. Fra at være en skuespiller, der var garant for et tankevækkende drama, at han nu synonym mad en billig actionfilm. Det er der i og for sig ikke så meget i vejen med, for der bør være plads til flere forskellige filmgenrer, men alle fordomme bliver til virkelighed i filmen Honest Thief.

I denne ombæring spiller Liam Neeson en højt begavet bankrøver, der metodisk og kontrolleret, har røvet en række banker hen over de seneste år. Hans livsstil bliver dog udfordret, da han møder kvinden Annie og bliver forelsket, hvorefter han forsøger at tilstå til FBI, i håbet om at kunne starte et nyt og hæderligt liv med Annie. Hvad han dog ikke har taget højde for er, at der findes korrupte betjente, som nok skal sørge for at gøre hans tilståelse noget besværlig, da der er flere millioner på spil.

Enkel og effektiv
Med opremsningen af resumeet, føler du nok allerede, at du næsten har set filmen, og det er heller ikke langt fra realiteten. I stil med alle Liam Neesons actionfilm siden Taken, spiller han en mand med helt unikke evner, der gennem en række meget hårdtslående actionsekvenser fuld af rystende close-ups og meget korte indstillinger, kæmper mod folk, som er langt værre end ham, i håbet om at underholde publikummet. Og det ville være synd at sige, at der er nogen stor dybde i filmen her. Liam Neeson er såmænd meget underholdende, og i enkelte stunder kan man se, hvorfor han kunne bære så dramatiske film som Schindlers liste, selvom det virker som en helt anden tid.

Filmen her er dog langt fra en af de værste han har medvirket i de senere år, for der bliver holdt igen med den overdrevne og til tider utroværdige action, og nogle af birollerne såmænd også interessante nok til at holde ens interesse i lige knap 90 minutter. Meget mere er der egentlig ikke at skrive om filmen, for det er blot en letfordøjelig og hurtigt overstået film, der ganske vist ikke stjæler særlig meget af dit liv, men heller ikke gøre noget særligt stort indtryk.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.