Hot Pursuit

Kategori Biografen af - maj 21, 2015
Hot Pursuit

Hot Pursuit er nærmere lunken på trods af stramme Vergara og ellers charmerende Witherspoon.

2stars

Instruktør Anne Fletcher har lykkedes før med 27 bryllupper og The Proposal. Hendes nyeste roadmoviekomedie om en ’maskulin’ regelrytter og en ultra feminin narkofrue, kan desværre ikke indfri det samme, på trods af det kæmpe potentiale der ligger i castet på de to, ellers succesfulde, kvindelige hovedroller.

Historien starter ellers godt med Reese Witherspoons karakter, Coopers, opvækst i sin fars politibil, hvor hun lever og ånder familiefaget ind fra bagsædet. Selvfølgelig bliver Cooper da også selv ansat ved politiet, men desværre nedgraderet til bevismaterialernes vogter, til spøg for hendes kollegaer, men stadig er hun 110 % dedikeret.

Grunden til hendes nedgradering viser sig (desværre) at være noget af det sjoveste i filmen, da hun ved en politianmeldelse står over for en flok unge fulde mennesker, på vej mod en bil, da den ene råber ”Shotgun!”, som jo bekendt betyder, at man siger helle for forsædet. Men kære Cooper tager det bogstavelig talt og taser ham med sin stødpistol, hvorefter fyren, på grund af alkoholen, bryder skrigende ud i flammer.

Cooper får dog endelig mulighed for at komme tilbage i felten igen, ved eskortering af højtråbende og varmblodede Danielle Riva (Sofia Vergara), som skal vidne imod narkobaronen Cortez, der som alle andre skurke i toppen af fødekæden undgår straf ved at skille sig af med vidnerne.

Hvad der ellers skulle være en simpel mission ender dog rivende galt, og lille, pertentlige Cooper må trække af sted med modvillige Riva, der slæber på en alt for tung kuffert fyldt med glimtende stilethæle.

Larmende og usjov
De to kvinder er diametrale modsætninger, hvor Riva er top lækker, i stramme kjoler og de højeste stilletter, er Cooper regelrytter og praktisk, og gentagne gange beskrevet som en lille dreng. Filmen kører løbende den samme joke, at når Cooper og Riva efterlyses, bliver de henholdsvis lavere og mere en mand, og ældre, hvilket udover at være letkøbt og forudsigeligt, også er direkte i uoverensstemmelse med det virkelige billede som Hot Pursuit tegner.

Witherspoon og Vergara er begge stjerner (Vergara mest med udgangspunkt i tv-serien Modern Family), så jeg forventede ærlig talt en del mere, end hvad jeg fik. Dialogen er flad, plat og prøver alt for hårdt på at være sjov. Jokesne er for det meste dumme og lugter af, hvad jeg tillader mig at kalde, menstruationshumor – ikke godt.

Hot Pursuit har vitterligt ingen tyngde, og karaktererne er ekstremt irriterende. Usympatiske, da de er for overdrevne og kører så hårdt på klicheer, at selv når det prøves at følelsesmæssigt engagere tilskueren, falder det tungt til jorden.

Det er en typisk Hollywood film med genkendeligt simple visuelle og auditive træk, så der er plads til action scener, coke-eksplosioner og biljagter, som bliver en blandet landhandel i oplevet kvalitet.

Jeg kunne holde ud at se filmen, og den havde skam også sine ’funny moments’ – men alt for få, og for mange tåkrummende scener på den ubehageligt, dårlige måde, trækker filmen gevaldigt ned.

  • Release Date: 5/21/2015
Jeg har levet mindst 1000 liv gennem filmmediet, og føler mig aldrig mæt, men tværtimod mere rummelig for hver gang. Jeg søger altid det magiske i at forglemme mig selv, og det fedeste er absolut, når jeg oplever særlige scener, som jeg mærker aldrig rigtigt vil forlade mig igen.
Kommentarer er lukket.