Hundeliv – et nyt dansk bittersødt drama

Kategori Pressemeddelelser af - april 08, 2016
Hundeliv – et nyt dansk bittersødt drama

United International Pictures distribuerer i samarbejde med Mislabel et anderledes bud på et dansk drama:

– HUNDELIV –

Filmen er skrevet og instrueret af debutanten René Frelle Petersen, og er et bittersødt drama med rørende, spændende og humoristiske momenter, en stærk historie om at tage sagen i egen hånd. Foran kameraet ses Alexandre Willaume, Julie Brochorst Andersen, Simone Lykke, Camilla Bendix, Henning Valin, Bjarne Henriksen, Allan Hyde m.fl.

Det er det nystartede, danske produktionsselskabet 88miles, der har produceret HUNDELIV.

HUNDELIV får biografpremiere over hele landet den 16. juni.

HUNDELIV handler om den unge og selvstændige Sofia (Julie Brochorst), som drømmer om at bryde med sit isolerede og trivielle liv i en lille dansk flække. Men det er ikke så lige til. Familien henslæber tilværelsen et sted langt ude i provinsen og opbakning i hjemmet er ikke så lige til. Familien henslæber tilværelsen et sted langt ude i provinsen i hjemmet er ikke-eksisterende. Når Sofia ikke knokler på familiedreven bodega, arbejder hun på det lokale slagteri. Lønnen skal hun aflevere til sin stedfar, Lars (Henning Valin), der regerer uden nåde i både familien og blandt slynglerne i bunden af det lille landsbysamfund.

Drømmen bliver pludselig konkret, da Sofia en dag presser sin mor til røbe oplysninger om hendes biologiske far. Da chancen byder sig, flygter hun sammen med sin halvsøster Olivia (Simone Lykke) for at finde den far (Alexandre Villaume), hun aldrig har kendt. Men pigerne må hurtigt sande, at drøm og virkelighed ikke altid følges ad.

Den stærke kvindelige hovedkarakter spilles overbevisende af den tidligere Robert- og Bodilnominerede Julie Brochorst Andersen.

Om hvor inspirationen til HUNDELIV kom fra udtaler instruktør René Frelle Petersen:

HUNDELIV er min debutfilm som instruktør og manuskriptforfatter. Idéen kom til mig, da jeg var på visit i min sønderjyske hjemstavn og tænkte: ”Hvad nu hvis der bor en ensom soldat på den gård?” og ”Hvad nu hvis der bor nogen i en campingvogn, nærmest i fangenskab, i baggården til den bodega?” Hvem er de mennesker og hvad vil de? Min skabte hovedkarakteren, den viljestærke Sofia, som jeg sendte ud på et eventyr i et miljø, vi sjældent ser på biograflærredet i Danmark.

Om valg af location fortæller filmens producer Marco Lorenzens:

Sønderjylland spillede en stor rolle i vores valg af locations. Der bliver lavet for få film i provinsen og især i Sydjylland. Det var en fantastisk oplevelse at filme i Sønderjylland, og opbakningen var fænomenal. Det var som om, vi bare skulle finde ud af hvem vi skulle spørge, og sket tingene af sig selv. Stor tak til sønderjyderne.

HUNDELIV er Marco Lorenzens første spillefilm. Tidligere har han arbejdet for DRs fiktionsafdeling.

Filmen er produceret med støtte fra Filmværkstedet, Klippegangen, Mainstream, Lars Hebjørn, Andreas Bo, Red Rental, Film Gear, Aabenraa Kommune, Marie Ekman, Thomas Hansen, Rune N Rasmussen, Bryggeriet Fuglsang og Contino Transport.

DFI har ydet lanceringsstøtte.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.