Hvis vi overlever i nat

Kategori Teater af - maj 25, 2024
Hvis vi overlever i nat

Et show om krig, flugt og kærlighed

Kommenteret af Bo Dalum

Hvis vi overlever i nat, så dør vi aldrig
Siger en mor til sit barn, mens de gør alt for at glemme verden udenfor. Så længe der er lys i bygningen på den anden side, så sker der ikke noget, det ved de. Hvis lyset forsvinder, er kraftværket blevet bombet, og så er det kun et spørgsmål om sekunder.

13 sekunder har 5-årige Mazen selv talt.

Med Talte Tanker Live In Concert inviterer den nu voksne Mazen os alle sammen indenfor på Nørrebro Teater, hvor han står på scenen sammen med orkestret Live Strings.

Her forenes hans lyrik med klaver, violin og cello tilsat visuelle elementer på en storskærm.

Det er poesi, men i øjenhøjde og ofte skrevet i små lineære handlingsforløb. Publikum er ikke kun til digtoplæsning med ordsuppe, men inviteres med ind i kernen af smertelige nedskrevne refleksioner. Mazen er sit eget værk, og værket fortæller historien om krig, flugt, kærlighed, kriminalitet, familie og et ungdomsliv, hvor den allerhøjeste valuta var og er at blive set, hørt og forstået.

Kan du sige rødgrød med fløde
Hvis vi kan grine sammen, så kan vi leve sammen. Det er mantraet. Jeg ved ikke, om det er naivt, det synes jeg måske, men når det kommer fra en person, der har været de oplevelser igennem, tænker jeg, at hvis Mazen kan, så kan vi også tro på, at fællesskabet altid vinder til sidst.

Om tilgivelsen følger med, står uvist hen.

Når man så samtidig har Andrea Gyarfas Brahe på violin, Live Johansson på cello, og Nicolai Kornerup på klaver og harmonika, så har man ingredienserne til en perfekt indrammet aften, hvor musikken på vidunderligvis understøtter og forstærker ordenes mening.

HVIS VI OVERLEVER I NAT på Nørrebro Teater kunne kun opleves den 23. og 24. maj, men mon ikke Mazen Ismail snart står på en scene igen med flere refleksioner, der kan alt fra provokere til invitere.


HVIS VI OVERLEVER I NAT spiller fra 23. maj til 24. maj 2024. På Nørrebro Teater
Varigheden er ca. 75 minutter uden pause.


Medvirkende: Mazen og orkestret Live Strings. manuskript og koncept: Mazen Ismail. Instruktion: Anastasia Holst Nørlund.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.