I frit forfald

Kategori Teater af - september 15, 2023
I frit forfald

Et sidste portræt af den midaldrende mand af i dag

Still-standing-up-forestilling
Den aldrende hvide mand har haft sin tid i solen. Det er på tide at lade andre komme til. Han bliver sat på bænken, han vil hellere sige nej til en invitation og så måske senere ja end omvendt.

Men hvem er han, og hvor er han på vej hen? Ser han fremad eller efterhånden mest tilbage?

De tre skuespillere Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jacob Weble har de sidste tre år talt og leget med idéen om, hvad mænd taler om, når de er alene sammen, og hvad de går og grubler over, her lige før de træder ind i livets efterår. Det er blevet til forestillingen I frit forfald, som spiller frem til den 24. september på Aveny-T.

Mange af de små scener, samtaler, bits, sketches, kald det hvad du vil, er måske lavthængende frugter, men det virker.

Skal ikke længere på floor
Med en spilletid på lidt over to timer er der nok at tale om, og det bliver derfor lidt af en rutsjebanetur vi skal igennem. Et par scener kunne godt have fået saksen og være betydeligt kortere eller måske helt klippet ud. Men publikum morerede sig, de grinede højt, længe og genkendelighedens forløsning var i høj grad til stede.

Tekst og idéer er måske en lille smule bedre end udførslen. Det var ikke altid lige tydeligt, hvilket ben der skulle stås på. Det er stand up, det er teater, et foredrag, et sketchshow, og vi skal da også have en lille sang. Lige meget hvad det var, så var det genkendeligt for næsten alle i salen, og så er det måske ikke så slemt at blive ældre, når nu det viser sig, at alt det, der følger med, er et levevilkår, og det sker for os alle. Lad os grine af det mens vi kan.


I FRIT FORFALD spiller fra 14. september til 24. september 2023. på Aveny-T
Varighed. Ca. 2. timer. Uden pause.


Idé & koncept/medvirkende: Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jacob Weble. Manuskript: Jacob Weble. Instruktion: Birgitte Næss-Schmidt. Scenografi: Kirsten Brink. Manuskriptkonsulent: Lise Baastrup.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.