I morgen er alt muligt

Kategori Teater af - september 16, 2022
I morgen er alt muligt

Peter Sommer spiller Peter Sommer i sin egen forestilling om en teaterkoncert

Teaterkoncerter er for længst blevet sin egen genre med traditioner, som mest af alt går ud på flot visualisering af allerede eksisterende musik og dertilhørende tekster. En slags musikvideo uden filmhold, der prikker til nysgerrigheden, understøtter hensigter, meninger og ikke bare tillader, men tilskynder og opmuntrer til abstrakte og ikke-lineære fortællinger.

En del af traditionen er også, at musikken ofte bliver omarrangeret, så vi kan dvæle, undersøge og gå på opdagelse på ny.

Det, der gør I morgen er alt muligt anderledes er, at hovedpersonen selv er til stede og aktivt bidrager til iscenesættelsen.

Det trofaste publikum får mulighed for at spise sig mætte i lyrikken de kender og elsker, og nyankomne i Peter Sommer universet kan passende starte deres rejse her.

Foto: Søren Lynggaard

Det tager et par numre inden vi ved, hvad aftenens ret smager af. Den dufter af tålmodighed og er tilsat en masse dybde. Dette er ikke en hyldest kunstneren giver til sig selv, det er en kikkertundersøgelse af råstoffet, der bliver vendt og drejet uden frygt.

I en pressemeddelelse udsendt inden premieren siger Peter Sommer:

”Jeg har måske haft det lidt blandet med teaterkoncerter. Ofte virker de som et punktum for en karriere. En hyldest, som kigger bagud. Jeg er selv gået ind i det her for at lave noget, som peger fremad. I stedet for et opsummerende punktum er det endnu et udfordrende spørgsmålstegn…”

Foto: Søren Lynggaard

Der bliver stillet omkring 20 udfordrende spørgsmålstegn. Der er hits, men også nye sange.

Opskriften mangler ikke noget, men så alligevel savnes der en lille håndsrækning, en lille pegende finger, der kan hjælpe publikums kreative tolkningsmotor i gang.

Scenografien var der, men til tider virkede den placeret for, at scenen ikke bare var tom i stedet for udnyttet til netop at bidrage mere til førnævnte visualisering.

Anders Bach blev holdt i lidt kort snor, men efter pausen var snoren helt væk, og sikke en ekstra gave vi fik.

Foto: Søren Lynggaard


“I morgen er alt muligt” spiller fra 15. september til 29. oktober 2022. på Aveny T.
Varigheden er ca. 110 min med pause.


Musik, tekster og musikalske arrangementer: Peter Sommer
Koncept og iscenesættelse: Peter Harton
Scenografi: Nikolaj Danielsen
MEDVIRKENDE Peter Sommer, Charlotte Munck, Camilla Munck, Palle Hjorth, Søren Bigum, Anders Bach, Klaus Handsome.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.