I Saw the Light

Kategori Biografen af - juni 23, 2016
I Saw the Light

En langtrukken film om et tomt menneske.

2stars

I Saw the Light er historien om countrysangeren Hank Williams. Det lyder måske ikke umiddelbart som noget, der er værd at lave en film om, særligt hvis ikke man er countryelsker, men så alligevel ikke. For Hank Williams havde kun en karriere på seks sølle år, men nåede på den tid at blive en kæmpe stjerne. Livet var heller ikke en dans på roser. Han voksede op uden en far, led af rygsmerter og stofproblemer hele livet, og så døde han i den unge alder af 29 år. Der er med andre ord rigeligt at hive fat uagtet, hvad man synes om hans musik.

Fokus på ægteskabet.
Med alt dette i bagagen, er det derfor endnu mere kuriøst, at filmens fokus slet ikke er på mennesket Hank Williams (Tom Hiddleston), men i stedet på forholdet til hans kone Audrey Sheppard (Elizabeth Olsen). Der er masser af drama at finde her, særligt fordi de begge gerne ville være i centrum hele tiden, men det er en besynderlig ramme for fortællingen. Ikke mindst, fordi det virker som et konstrueret drama, der gentager sig selv for at puste filmlængden op, men mest af alt, fordi der som sagt er så meget andet og mere interessant at fortælle om sangeren, der skrev ”I Saw the Light”.

Dette ægteskabsdrama fylder så meget, at en fortæller er nødt til hurtigt og nævne, at Hank Williams for resten skrev nogen succesfulde sange, hvoraf en af dem var ”I Saw the Light”. Selvfølgelig er det forståeligt, at koncentrere sig om det mest håndgribelige drama, hvis man gerne vil ud til så mange som muligt, men det får altså Williams til at fremstår meget overfladisk. Vi ser ham aldrig skrive eller indspille en sang, og det giver bare ingen mening, når det tydeligvis var en stor del af hans liv.

Det mest positive er uden tvivl skuespillerne, der gør de langtrukne skænderier tålelige, men selv de kan ikke skjule, hvor monotont og luftigt det hel er.

I Saw the Light er historien om et indholdsløst menneske. Det lyder måske som en hård dom, men det er i hvert fald det billede, der bliver tegnet af mennesket Hank Williams. Hele hans liv bestod af selvmedlidenhed, en endeløs skørtejagt og stofproblemer, hvoraf musikken blot var et biprodukt af det hele.

Vi ser enkelte tegn på en dybere historie, om en mand, der hele sit liv led af selvmedicinering og desperat bad om hjælp fra alle omkring sig, men aldrig fik det. Alt dette er bare ikke en del af filmens historie. I stedet er det et ægteskabsdrama. Selvom Tom Hiddleston og Elizabeth Olsen er gode i deres mange scener sammen, så kan det gode skuespil alligevel ikke redde filmen fra at være trukket i langdrag og blottet for indhold.

  • Release Date: 6/23/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.