Inden vi dør synger vi en sang

Kategori Teater af - november 22, 2023
Inden vi dør synger vi en sang

Kabaret om livets granatchok

Hvor er alle drømmene, du drømte? Er de druknet i en strøm af år?
Olivier Antunes kommer ud på den lille scene og sætter sig bag klaveret. Væggene er stribede, tøjet klassisk, alt oser af den unikke stemning og den visuelle branding, der er og kun kan være Teatret ved Sorte Hest. Maria Stenz, Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen kommer, efter en lille klaverintro, ind ad den lille dør, og med det samme har de publikums fulde opmærksomhed.

Sjældent har jeg oplevet en så tydelig usagt aftale mellem scene og publikum. Vi er her for at hylde livet. Vi er her for at tale om det hele også det, der gør ondt at grine af.

Foran mig sidder et ældre ægtepar. Deres oprigtige ømhed og kærlighed til hinanden, det, de oplever sammen og nikker genkendende til, rør mig dybt. Vi kan alle grine sammen af absurditeten af den anerkendelse, det er at indrømme, at noget så simpelt som at tage sokker på, ikke længere er en hurtig bevægelse, men en strategisk planlagt begivenhed. Vi kan alle tage alvorens kappe på og identificere os med ønsket om, og behovet for at kunne ringe til en af dem, vi holder af, der ikke findes mere.

Hvem ville tro mig, hvis jeg sagde, der er en vej ud af alting, men sjældent en tilbage
Små, men vigtige historier og anekdoter afløser hinanden med musikalske opdelinger, der, på fineste vis, bidrager til fortællingerne og emnets helhedsindtryk.

De fire medvirkende komplimenterer hinanden og deres fortællinger, som er alt andet end nedfældet i fiktionens navn, favner bredt og tegner et respektfuldt billede af alderdommens luner og udfordringer.

Du skal se Inden vi dør synger vi en sang, hvis du har brug for og lyst til en kabaret, der tager livet alvorligt, men med et smil på læben.


INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG spiller fra 15. november til 16. december 2023. På Teatret ved Sorte Hest. Varigheden er ca. 65 min. uden pause.


Medvirkende: Maria Stenz, Camilla Bendix, Peter Oliver Hansen, Olivier Antunes. Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling. Manuskript: Holdet.
Musikalske arrangementer: Olivier Antunes. Lysdesign: Lasse Svarre Christensen. Skræddersal: Mikael Jensen. Foto: Robin Skjoldborg.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.