Independence Day: Resurgence

Kategori Biografen af - juni 23, 2016
Independence Day: Resurgence

Lever op til forventningerne, på både godt og ondt.

2stars

Det er nu 20 år siden rumvæsnernes angreb samles hele Jorden d. 4 juli, for at fejre den Amerikanske frihedsdag – både frigørelsen fra englænderne, men måske i højere grad frigørelsen fra rumvæsenerne.

I løbet af de 20 år, hvor Verden har været ”rumvæsen fri”, har jordens befolkning oprustet deres teknologi, med rumstationer og forsvarsværn på Månen, men alle lever ellers i fred og fordragelighed. På månen finder vi den unge pilot Jake udstationeret efter at have sat sig op i mod hærens autoriteter. Selvom dagene er lange og kedsomheden nok at dele ud af, bliver hans trivielle hverdag hurtigt vendt op og ned, da der pludselig viser sig et lys i en af moderskibene fra angrebet for 20 år siden, hvorefter et stort rumskib skydes ned på månen.

Ærkeamerikansk action.
Independence Day: Resurgence er endnu en typisk amerikanske action film, med forudsigelige og dårlige jokes, flotte skuespillere, men ikke så flot skuespil, perfekt animeret og med fuld skrue på lydeffekterne.

Men en film som denne skal ikke bedømmes, som om det var en film, hvor skuespillet og historien er det bærende. En film som Independence Day, skal ses som en film, der kan underholde et større amerikansk publikum og give en, et lille sug i maven. Og det kan denne film, på trods af den store omvandrende kliche den er. Når alle monumenterne endnu engang bliver smadret, så er det et helt vildt visuelt festfyrværkeri, der kan få selv den mest stivnakkede anmelder revet med.

Til gengæld overrasker filmen dog på ingen måde, og er præcis, hvad man regner med den vil være. Skuespillet er ligegyldigt og overfladisk, historien er en kopi af den forrige fortælling og alle andre fremtids actionfilm.  Den er flot lavet, men den er skræddersyet til et amerikansk publikum, hvilket gør den uintelligent og ligegyldig.

Hvis det skal forestille sig, at menneskerne på jorden lever sammen i fred, så giver det ikke mening, at afrikanere og arabere stadig fremstilles som barbarer og ørkenfolk. Den slags er simpelthen for uintelligent, og det samme er det utopiske i, at amerikanerne endnu engang skal redde vores verden, som vi kender den.

Alt i alt er Independence Day: Resurgence en film som lever op til alt, hvad man forventer af den på både godt og ondt. Der er intet nyt at komme efter her, og derfor får filmen heller ikke mere end to stjerner.

Denne film er ikke andet end en pengemaskine – og det er ikke værd at være vidne til.

  • Release Date: 6/23/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.