Jacob Holdt: Mit liv i billeder

Kategori Biografen af - oktober 05, 2016
Jacob Holdt: Mit liv i billeder

En helt igennem ærlig og begavet dokumentar.

4stars

Det er et meget kompetent portræt af manden bag “Amerikanske billeder”. Det skyldes ikke, at det er nogen ekstraordinær dokumentar i sig selv, men udelukkende, fordi Jacob Holdt er så ærlig og har indvilget i – bogstaveligt talt – at rejse tilbage i sit liv og møde alle de skæve og besynderlige typer, der har gjort usvigeligt indtryk på ham.

Vi rejser rundt mellem alt lige fra Jacobs første sorte kæreste, et ægtepar fra hans tid som undercover i Ku Klux Klan, og selvfølgelig henover hans Amerikanske Billeder. Denne rejse bliver krydret med de klassiske portrætelementer, som de “spontane” åbenbaringer og erkendelser foran et kamera og en flok unge mennesker, der kritisk tager afstand fra hele projektet, som de opfatter som værende alt for selvoptaget.

Alt dette er simple elementer, og historien fortælles i et roligt tempo, men tilsammen skaber de et autentisk portræt af en forvirret, men ærlig mand, der altid har været besat af at undersøge tilsidesatte subkulturer, også selvom det er gået ud over hans eget liv. Det er ikke nogen original historie, men den er ægte og udlægger Jacob Holdt råt og ublufærdigt, hvilket er lige præcis det dokumentar-genren er allerbedst til.

  • Release Date: 10/5/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.