Jumanji: Welcome to the Jungle

Kategori Biografen af - december 25, 2017
Jumanji: Welcome to the Jungle

Jack Black stjæler fuldstændig showet

Jumanji: Welcome to the Jungle, er til trods for, at der gået mere end 20 år siden den oprindelige Jumanji-film med Robin Williams, en efterfølger til eventyret om det magiske brætspil, der vækker junglen til live. I filmen følger vi fire teenagere, der alle er meget klare stereotyper over, nørden, sportstossen, klassens dronning, og selvfølgelig den indadvendte pige. Meget har dog forandret sig på 20 år, og brætspil fanger ikke på samme måde opmærksomheden hos de unge, som den måske gjorde i 1990’erne. Derfor er brætspillet nu blevet til et videospil, som de fire unge mennesker bliver suget ind i. Med deres nye avatarer bliver de tvunget til at samarbejde på en måde, som de aldrig har gjort før, hvis de skal slippe ud af konsollen og tilbage til virkeligheden.

Meget konventionel
I disse tider, hvor blockbustere i biografen langsomt minder mere og mere om videospil, fuld af usårlige superhelte og en konstant gradbøjning af tyngdeloven, så er det næsten forfriskende faktisk at blive inviteret ind i et videospil, hvor de lidt mere fjollede elementer bliver narrativt begrundet. Det ændrer selvfølgelig ikke ved, at effekterne stadig er lidt kunstige, eller at det bliver lænet lidt for meget op af videospilsgimmicken, når en kringlet idé skal retfærdiggøres, men det er generelt temmelig tåleligt.

En film som denne står og falder ganske enkelt på om den er underholdende, og heldigvis er den det. Idéen med at lade skuespillere som Dwayne Johnson, Kevin Hart og Jack Black fungere som avatarer for forvirrende teenagere, ikke har fundet sig tilpas i deres egne kroppe. Det er sjovt at se Dwayne Johnson spille en nørde dreng inderst inde, for han har virkelig en karisma, der gør ham til en fornøjelse at se på lærred. Det er dog Jack Black som på alle måder stjæler opmærksomheden, som den instagram-afhængige Bethaney, der bliver fanget i en overvægtig mands krop. Næsten alt hvad han gør resulterer i latter, og han er virkelig et stort trækplaster på en film, der generelt set ikke tager nogen store chancer, men bare gerne vil underholde.

For hvor der måske er tænkt kreativt i filmens setup, så er det et meget klassisk eventyr, hvor en gruppe mennesker skal finde en macguffin, og lære sig selv at kende undervejs. Actionsekvenserne er også meget forglemmelige, om end ikke på noget tidspunkt dårlige eller distraherende.

Jumanji: Welcome to the Jungle, ligner en meget middelmådig action-komedie på papiret, men får ved hjælp af et sjovt cast og en skør idé, alligevel skabt en meget underholdende oplevelse. Der er ingen tvivl om, at de fleste nok ikke vil huske særlig meget fra filmen, efter de har set den, men som en solid film, hvor alle medlemmer af familien kan føle sig lige godt underholder, så er der nok ikke nogen bedre film, der kører henover julen i biografen lige nu.

  • Release Date: 12/25/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.