Junglebogen

Kategori Biografen af - april 14, 2016
Junglebogen

Junglebogen som du kender den.

4stars

De fleste kender nok historien om menneskebarnet Mowgli og dyrene fra Junglebogen, og har helt sikkert på et eller andet tidspunkt i deres liv set den originale tegnefilm. Nu er det så blevet netop Junglebogens tur i den efterhånden lange liste af live-action remakes Disney har lavet i de seneste par år.

Der er utallige muligheder for at genskabe klassiskeren i dag, der slet ikke fandtes i 1967, så spørgsmålet er bare, hvad har de ændret og er det for det bedre?

Ikke meget live-action i denne live-action udgave.
Umiddelbart er det mest slående ved filmen, at den ikke rigtig er en live-action udgave af Disneys gamle tegnefilm, da næsten alt er lavet af en computer. Alle dyrene og junglen er med andre ord åbenlyst animeret, så det giver ikke rigtig mening, at kalde det for en live-action udgave, da den eneste virkelige karakter er drengen Mowgli. Det filmen dog gør allerbedst, er måden den gør brug af computeranimationen.

Det er uden tvivl tydeligt, hele vejen igennem, at alt med undtagelse af den lille dreng, der spiller Mowgli, er tegnet på en computer, men måden drengen interagerer med dyrene fremstår konsekvent troværdigt. Det ser virkelig ud som om den lille dreng sidder oven på bjørnen Baloo, og han virker også utrolig skræmt af de farlige dyr og tigeren Shere Khan, der har et indædt had over for mennesker.

Udover det tekniske, er der dog ikke meget unikt eller anderledes over filmen. Det er ”bare” Junglebogen, som man kender den. Der er ikke meget, der er forandret, og med undtagelse af en lang række stjerneskuespillere, der låner deres stemmer til lejligheden, så er det fuldstændig historien som man kender den – og det gør ikke det store.

For Junglebogen er stadig lige så eventyrlig som den var for 50 år siden – også i ”live-action” form. Drengen, der spiller Mowgli er helt fantastisk, og ser virkelig ud som om han er omringet af dyr, leger med Baloo, og flygter fra Shere Khan. Derfor gør det ikke så meget, at filmen ikke tilfører særlig meget nyt eller unikt til denne udgave, selvom det heller ikke gør filmen til noget mere og større, hvilket ellers kunne have været tilfældet.

  • Release Date: 4/14/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.