Jytte fra marketing er desværre gået for i dag

Kategori Teater af - november 25, 2023
Jytte fra marketing er desværre gået for i dag

Et poetisk og musikalsk komedieshow om det uperfekte menneske

Er du forandringsparat?
Morten Münster udgav i 2017 bogen, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, der handler om, hvordan man kan bruge adfærdsdesign til at skabe forandring i den virkelige verden.

Det er en af de bøger, der er skrevet til ledere, der godt kan lide strategier og visioner, men ikke forstår, hvorfor der ikke er noget af det, der virker i virkeligheden.

Ifølge Morten Münster opfører mennesker i den virkelige verden sig ikke som de mennesker, strategierne bliver bygget til. Den misforståelse betyder, at vi kommer til at modarbejde menneskers biologi, når vi tror på, at gode argumenter, brændende platforme, klassisk change management, pjecer, kampagner og fællesmøder kommer til at rykke noget. For det gør det ikke længere, og det var godt nok på tide, at nogen turde sige det højt.

Bogen er et sagligt opgør med en forældet måde at tænke forretning på, fortalt på en sjov og underholdende måde. Når Nørrebro Teater yderligere vrider et skræmmende præcist karaktergalleri ud af teksten, som er blevet bearbejdet og instrueret af Anastasia Nørlund, så er publikum garanteret en helstøbt og knivskarp satireforestilling, man går fra med tårer i øjnene.

Er du helhedstænkende, og har du styr på dit Why?
Da jeg selv, lige som så mange andre i salen, har været udsat for og vidne til en alt for lang række af mellemledere og deres udrulninger af håbløse strategier, opfundet og alt andet end gennemtænkt på et kursusophold på Comwell Kolding, havde jeg helt oprigtigt ondt i ribbenene af at grine så meget, da jeg stavrede ud af teatret efterfølgende.

Jeg kendte og har mødt samtlige karakterer, der kommer frem på scenen, jeg har selv været i de valgte situationer, som er blevet dramatiseret, og det havde det meste af salen også, kunne man høre på de spontane udbrud.

Det er dog vigtigt at påpege, at der ikke bliver gjort nar af nogen. Det er menneskeligt at fejle, og vi er alle en eller flere af de mennesker på et eller andet tidspunkt i vores liv.

De fem medvirkende Karoline Brygmann, Niels Ellegaard, Gustav Dyekjær Giese, Magnus Haugaard og Lila Nobel har fundet en tone og rytme i forestillingen, der gør, at når der er pause, bliver man oprigtigt skuffet. Fremdriften og forestillingens univers er fremragende godt selskab.

Med musikalske indspark fra komponist Markus Artved bliver scenerne limet sammen, så forestillingen ikke virker usammenhængende og fragmenteret, da der ikke er nogen kronologisk fortælling, men mere en række situationsobserveringer, der, som perler på en snor, udgør en helhed.

Det er samtidig en fornøjelse, når en forestilling er bevidst om sin egen optimale tidsramme og vælger at efterlade sit publikum en lille smule tørstige efter mere.

Du skal se Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, hvis du har læst bogen. Du skal også se forestillingen, hvis du ikke har læst bogen, men kender til eller selv er mellemleder, der, som Nørrebro teater selv skriver, har brug for et komisk og kærligt kram, mens vi står der og venter i printerkøen.


Jytte fra marketing er desværre gået for i dag spiller fra 23. november til 20. januar 2024.
På Nørrebro Teater. Varigheden er ca. 2 timer inkl. Pause


Medvirkende: Karoline Brygmann, Niels Ellegaard, Gustav Dyekjær Giese, Magnus Haugaard, Lila Nobel. Samt Dubleanter Albert Stein Ankerstjerne Og Mathilde Lundberg.

Instruktion Og Bearbejdelse: Anastasia Nørlund. Instruktør Ved Genopsætning: Joy-Maria Frederiksen. Lyddesign Og Komponist: Markus Artved. Scenografi: Julian Toldam Juhlin. Manuskript: Baseret På Morten Münsters Bog Jytte Fra Marketing Er Desværre Gået For I Dag Koreograf: Christel Stjernebjerg Og Amalie Stitz. Lys- Og Videodesign: Jim Falk.

Forlag: Gyldendal Group Agency.

Skrevet af
Bo Dalum (f. 1977) far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.