Kæledyrenes hemmelige liv

Kategori Biografen af - august 04, 2016
Kæledyrenes hemmelige liv

En dejlig film, der ikke kan undgå at sprede glæde.

4stars

I Kæledyrenes hemmelige liv bliver det finurlige spørgsmål stillet, hvad laver dine kæledyr, når du er væk om dagen? Det viser sig at være ikke så lidt. I filmen følger vi den magelige hund Max (Anders Matthesen), der er mere end tilfreds med sit monotone liv. Alt bliver dog vendt på hovedet, da den nye hund Duke (Amin Jensen) flytter ind, og inden han ved af det, er de begge helt alene i et New York fuld af vilde og ekstravagante dyr.

Simpel, men effektiv.
En dyb historie skal man lede længe efter, og karakterudviklingen er meget forudsigelig og konventionel, men det er slet ikke nogen af delene filmen handler om. Filmens største mission er udelukkende at have det sjovt i halvanden time og når det helt igennem lykkes er det svært at klage over nogle af de filmiske elementer, der med vilje bliver lagt i bagsædet.

Det er skaberne bag de populære Minions, der står bag og det kan ses ikke bare i form af det hæsblæsende tempo, men også i den legesyge fortælling og de skæve karakterer. Der er ikke et eneste billede i filmen, der er gråt, kedeligt eller statisk. Filmen er altid i bevægelse og stråler som en farverig park på en varm sommerdag. Også dyrene, der rummer alt lige fra hunde, til alligatorer og vildsvin er alle unikke og genkendelige i design og personlighed – og for en gangs skyld er det også gældende hos de dansker stemmer.

Gode danske stemmer.
Det er tydeligt, at der er langt et stort arbejde i castingen af den lange række danske entertainere, der er som skræddersyet til de mange personligheder på skærmen. Stemmer som bl.a. Anders Matthesen, Jacob Haugaard, Mick Øgendahl, ja selv Uffe Holm mfl. giver den danske lydside en usædvanlig høj kvalitet, der bare alt for sjældent opleves, men ikke desto mindre fungerer virkelig godt her.

Kombineret med det energiske og vilde visuelle udtryk, er det en fornøjelse at sidde igennem filmen, også selvom det ikke altid er lige sjovt. For filmskaberne formår at skabe en grundtone af humor og selvironi, der gør det let at se bort fra de mangler, der uundgåeligt opstår, når man laver film for hele familien.

Kæledyrenes hemmelige liv er en fornøjelig lille film. Den kommer nok ikke til at gå over i filmen historien, men den sprudler af eventyrlyst og kreativitet alene i designet af de mange dyr, og den er så energisk, at det er svært ikke at blive smittet med glæde når man forlader biografen.

  • Release Date: 8/4/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.