Kingsman: The Secret Service

Kategori Biografen af - marts 20, 2015
Kingsman: The Secret Service

Spiongenren får nyt liv

5stars

Det er almenviden, at spionfilmen Dr. No fra 1962 var med til at indvarsle actiongenren. Meget har dog ændret sig på 50 år, hvor fokus har bevæget sig længere og længere væk fra den klassiske eskapisme, der var eksemplificeret ved Sean Connery og Roger Moores embedstid som James Bond, til i dag at være mere optaget af idealet om troværdighed og realisme, om end filmen aldrig vil blive en direkte repræsentation af virkeligheden.

På trods af denne fremherskende kultur, så er der stadigvæk folk, der elsker den klassiske eskapisme, og ud af denne kærlighed, står vi med Kingsman: The Secret Service

Baseret på tegneserien The Secret Service, handler filmen om en hemmelig organisation ved navn Kingsman, der, meget lig Bonds MI6, tager sig af globale problemer, med charme, selvtillid og gentleman manere. I denne gentleman verden,møder vi den unge Gary ‘Eggsy’ Unwin, hvis far var en tidligere Kingsman-agent, men grundet farens død, aldrig havde en rollemodel i hans opvækst. Dette har ført til et småkriminelt liv, på trods af et ellers stort potentiale.

Livet ser ikke for godt ud, men efter hans seneste udskejelser dukker Harry Hart (Colin Firth) op, og giver ham muligheden for at gå i hans fars fodspor. Herefter går filmen for alvor i gang og kigger sig aldrig tilbage.

Vi følger Eggsy mens hans evner som agent bliver udfordret, mens Harry samtidig er i gang med at forpurre en den onde skurks planer. Skurken spilles af Samuel Jackson, der som en læspende Blofeld og med sin overdrevende plan forsøger at forandre verden for altid. Jackson spiller delvist ynkelig og delvist frygtindgydende, men er hele tiden med til at gøre livet svært for vores helte, og er med til at give os en meget virkelig spændende film.

Meget at spændingen skal vi også finde i det meget velkoreograferede actionsekvenser. Man kan tydeligt se, at det hele er baseret på en tegneserie, gennem den overdrevne vold og det lynhurtige tempo, hvormed al ting sker. Det hel føles som en ucensureret Bond-film, der måske også bliver lidt for plat og “in-your-face” til tider.

Men selvom der hele tiden er en ironisk distance, så bliver man aldrig som seer distanceret fra begivenhederne. Hver gang Eggsy eller Harry må sætte livet på spil, så bliver man selv revet med. En bedrift, der kunne er blevet til, på grund af enestående instruktør.

Kingsman: The Secret Service er en meget plat film, der ikke ligefrem stimulerer de grå hjerneceller, men er du en mand og har du nogensinde elsket at være en del af det mageløse spionunivers, der tidligere tilhørte folk som James Bond, så vil du helt sikkert elske filmen for dens ucensurerede hyldest (og latterliggørelse) af den tid. 5/6

  • Release Date: 2/26/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.