Krummerne – Det er svært at være 11 år

Kategori Biografen af - december 16, 2021
Krummerne – Det er svært at være 11 år

En ganske middelmådig familiefilm

Hvad kan man skrive om den seneste film om familien Krumborg, produceret af den ihærdige filmskaber Regner Grasten, som med fuldt overlæg stå bag nogle af de mest intetsigende og middelmådige film som Anja & Viktor, Bølle-Bob og Rich Kids, der tilsyneladende kun er lavet, for at kunne finansiere hans mere ambitiøse film som Tarok og Det forsømte forår.

Meget passende er der derfor også, at der i denne uge er premiere på endnu en Krummerne, hvorefter der i næste uge udkommer Hvidstengruppen II, som man allerede fra traileren kan se, er blevet lagt langt flere ressourcer i.

© Nordisk Film

Hvis vi dog bliver ved filmen her, så er det kort sagt endnu en ganske jammerlig dansk familiefilm, hvor børnene har en fuldstændig utroværdig diktion, og hvor det med al tydelighed skinner igennem, at dialogen og manuskriptet er skrevet af nogle middelaldrende mænd, der nok ikke engang var særligt unge, da de oprindelige film udkom i 90’erne.

Historien er nærmest overdreven didaktisk. Karaktererne taler hele tiden i overskrifter, som for at banke budskabet igennem med, at vi bør være mere nærværende i familierne, i stedet for at spilde vores tid på vores skærme. Tematikken er såmænd fin nok, men det er så overfladisk, at det aldrig kan nå at blive hverken tankevækkende eller humoristisk.

© Nordisk Film

Filmens eneste redning er dog den nye Krumme spillet af Noah Storm Otto. Midt i en mildest talt jævn familiefilm er den største, positive overraskelse, at hovedrollen faktisk er ganske udmærket. Otto fremstår i hovedrollen som en rigtig legesyg dreng, med en livlig fantasi, der bare har det med at komme galt afsted, fordi de voksne ikke forstår ham.

Krummerne – Det er svært at være 11 år, er ikke ligefrem nogen fremragende film. Skuespillet er teatralsk, historien belærende og det lader nogle gange til, at det er gået lige stærkt nok med at få optagelserne i hus. Det eneste positive er Noah Storm Otto, som er en rigtig god Krumme, men han bliver desværre svigtet af resten af ensemblet. Til sammen rækker det, derfor kun lige til at være en ganske triviel børnefilm.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.