Kulturbunkeren anbefaler fem gode italienske film

Kategori Festivaler af - maj 01, 2017

Her er min personlige guide til at finde rundt i den italienske filmkavalkade, og finde lige netop den film, der passer til dig (Og hvis du undrer dig over, at jeg intet skriver om Springtur i Toscana og Sweet Dreams, så skyldes det, at der er embargo på disse ind til den landsdækkende premiere):Latin Lover er historien om fem døtre af den meget ”kendte” skuespiller Saverio, der mødes for at fejre 10-årsjubilæet for hans bortgang. Den store twist er imidlertid, at de alle har forskellige mødre og nationaliteter, så man skal ikke forvente en fredfyldt og hyggelig komsammen uden noget drama

Fyldt med masser af italiensk charmerende, temperament og en legesyg fortælleglæde, så er den et godt valg, hvis man gerne vil trække lidt på smilebåndet.


De tre tragiske skæbner, Stefano, Sandra og Michele mødes i dramaet Pawn Street. De er alle blevet svigtet af livet, og selvom de forsøger at komme videre, er det som om alt bare går imod dem, bedst eksemplificeret ved det krakkede italienske banksystem.

Det er et sørgmodigt og ualmindeligt socialrealistisk portræt af det italienske samfund, der bliver præsenteret, men hele tiden med en stor grad af sandhed i sin fortælling, som kan anbefales, hvis man er til det lidt mere afdæmpede.


Er bankkrisen imidlertid ikke dramatisk nok, er Italian Race måske noget for dig. Det er historien om den unge racerkører, Giulia, hvis liv falder fra hinanden, da hendes far dør. Pludselig dukker hendes voksne storebror op, der er sit at kæmpe med, men som også har et enormt talent for motorsport.

Sammen forsøger de at hjælpe hinanden igennem denne dramatiske actionfilm, hvor der hverken er sparet på biljagterne, stofferne eller de helt store følelser.


Som en anden italiensk Romeo & Julie følger vi The War of the Yokels følger vi drengene Francisco og Scaleno, der kommer fra henholdsvis over- og underklassen, og som altid har været op at tottes. Imens Scaleno er ved at have fået nok af deres fejde og lægger endegyldige planer for at underminere de riges magt, så forelsker Francisco sig i Mela, der tilhører underklassen.

Fortalt med lige dele socialrealisme, eventyr og kærlighed, og fuld af fantastiske unge skuespillere, der sikkert ville vinde en masse priser, hvis de talte engelsk, så har du her måske festivalens allerbedste film.


Den sidste anbefaling jeg kan give er komedien Quo Vado?  Med den folkekære italiensk komiker Checco i hovedrollen er filmen endt som Italiens største biografsucces til dags dato. Vi følger i filmen en regelrytter, der tilfældigvis også hedder Checco, som lever et perfekt liv som offentligt ansat. Alt er struktureret og planlagt ned til mindste detalje – lige som han kan lide det. Fryden og gammen kan dog ikke vare ved, for da en ny regering lover at fjerne alt bureaukrati, står Checcos job for skud.

I et forsøg på at tvinge Checco til at sige sit job om – hvilket han som den eneste nægter at gøre – bliver han forflyttet til Nordpolen. Dette desperate forsøg giver dog bagslag for regeringen, og fører til en virkelig sjov italiensk komedie, fuld af kultursammenstød mellem det varmen fra syden og det kolde norden.


Billetter til alle film kan købes her.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.