Kulturbunkerens Top 10: Julefilm

Kategori Kommentar af - november 09, 2017
Kulturbunkerens Top 10: Julefilm

Top 10: Film til mørketider og julehygge

Selvom der heldigvis er godt en måned til den 1. December, så begynder jeg altså at få lyst til at se hyggelige film fyldt med sne, godter og røde næser! Derfor har jeg strikket en lille top 10 sammen over de film, som jeg mener matcher denne mørke tid bedst – og som i den grad bringer lidt julehygge indenfor i stuerne.

10: Fars fede juleferie (1989). Er du typen der elsker plattejokes og dumheder? Så er Fars fede juleferie i den grad noget for dig. Selv kan jeg lige holde den ud i et forsøg på at bevare den gode juleånd, men den er nu meget skæg at se den ene gang om året.  

 

9: The Family Stone (2005). Et intenst julefamiliedrama kommer man aldrig helt galt afsted med.. eller gør man? I al fald blev denne film ved med at dukke op i mine tanker, og jeg kunne egentlig godt lide den, da jeg så den som ca. 13-14 årig. Måske man lige skulle genopfriske den?

8: The Holiday (2006). En formidabel romantisk komedie med ikke mindre end Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz og Jude Law i hovederollerne. Hvis du ikke er til sukkersød romantik og herlig britiske toner, så er den måske ikke noget for dig – men jeg nyder den nu her op til jul.

7: Elf (2003). Hvis vi skal vende tilbage til det lidt mere gakkede, så er Elf faktisk også en ret morsom julefilm. Måske især fordi jeg er vild med Will Ferrell uanset, hvad han er med i. Men filmen er nu også meget sød, og så er den først og fremmest julet!

6: Harry Potter og flammernes pokal (2005). Harry Potter? En julefilm? Helt sikkert! Med det absolut smukkeste julebal i mands minde, så må good old Potter være lidt julet. Og faktisk skildrer alle filmene julen utroligt hyggeligt … undtagen måske den sidste. Så sæt dig godt til rette med en god butterbeer eller måske bare varm kakao, og lad dig omfavne af vaskeægte julemagi. 

5: Et juleeventyr (2009). Jeg kan egentlig godt lide den nye animerede version fra 2009, men hvis du er til klassikerne, så er denne dejlige julefortælling altså lavet i flere forskellige herlige udgaver. Det er bare at gå i gang med et ægte juleeventyrs marathon!

4:  Polar Ekspressen (2004). En fantastisk rejse igennem sneklædte landskaber i en eventyrlig blanding af spænding, magi og gode venskaber. Det er bare lige sagen. Jeg er ellevild med den animerede familiefilm, og det er en must see hver vinter. 

3: Alene hjemme 2: Glemt i New York (1992). Selvom jeg personligt bedst kan lide 1’eren, så er Alene hjemme 2 altså også en virkelig hyggelig julefilm! 

2: Alene hjemme (1990). Hvis der er noget, som kan få mig til at krybe sammen i sofaen af bare velbehag og hygge, så er det altså Alene Hjemme. Den er både sjov, spændene og så er det en evig klassiker! Ja tak. 

1: Love Actually (2003). Denne romantiske komedie må være min all time favorite julefilm. Den er simpelthen bare så fantastisk god, og jeg ser den altid mindst en gang, når vi nærmer os juletid. Men helst også lige som en opvarmer i november!

Film Title: Love Actually. Copyright: © 2003 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED.

Det var min julefilms top 10! Der er helt sikkert mangler – f.eks. en masse klassiske gamle julefilm. Det må jeg så se, om jeg kan gøre noget ved i løbet af December måned.

Har du noget at tilføje listen? Eller er der nogen af filmene du slet ikke kender? Så skriv en kommentar til indlægget og kom med bud på flere gode julefilm!

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.

1 kommentar on "Kulturbunkerens Top 10: Julefilm"

 • Morten

  Action julefilm – Diehard 1 (foregår i december under en julefrokost på McClanes’ kones arbejdsplads) ?

  Musical julefilm – A Nightmare Before Christmas ?

  Gyserkomedie julefilm – Gremlins 1 ?

  Og min favorit:

  Klassisk julefilm – Its a Wonderful Life ?