LEGO Batman filmen

Kategori Biografen af - februar 09, 2017
LEGO Batman filmen

Den sjoveste Batman-film til dato, men også den mest barnlige

Forestil dig Batman, seje og fantastiske Batman. Han bekæmper alle skurke og kriminalitet i Gotham, som var det let som ingen ting. Alt er skønt, lige indtil en ny politikommissær kommer til, og ønsker at bekæmpe kriminalitet i fællesskab, og ikke kun være afhængige af Batman.

Det er hvad Batman pludselig bliver udsat for i filmen ”LEGO Batman filmen”. Her bliver den store selvstændige helt tvunget til at samarbejde med politiet for at bekæmpe kriminalitet. Da kommissær Gordon pensioneres giver han sin stilling videre til datteren Barbara, som er modstander af Batman-lyset og tror på, at selv almindelige mennesker kan bekæmpe kriminalitet – især hvis de gør det sammen.

Vi er alle afhængige af hinanden
Under hele filmen er der en spænding mellem Batman og Jokeren. Jokeren forsøger konstant at give sig selv titlen ”Batmans ærkefjende”, men da Batman ser sig selv som selvstændig og derimod uafhængig af andre – selv Jokeren, bliver jokeren såret og forsøger konstant at komme op med planer, der får Batman til at indse, at han er afhængig af Jokeren for at kunne fungere som en helt i og med at Jokeren er den værste skurk Gotham har.

Hele filmen er meget underholdende, især den konstante benægtelse fra Batman om, at alle har brug for hjælp. Derudover er der også utrolig mange referencer til tidligere Batman film, og referencerne bevæger sig helt tilbage til 60’erne. Dette synes jeg var utroligt sjovt, men hvis man tager højde for at filmens målgruppe er små børn, som nok ikke har det store kendskab til tidligere Batman film, rammer ”LEGO Batman filmen” nok mere den lidt ældre målgruppe.

Nogle af referencerne bliver dog præsenteret sådan, at selv små 7-årige børn kan finde det underholdende uden selv at være de store nørder indenfor Batman-universet, men jeg må dog indrømme at der også er tilfælde, hvor jeg ikke tror børnene helt forstår sammenhængen.

Jeg fangede mig selv i at grine meget mere end, hvad jeg havde forventet af en børnefilm. Batman-karakteren har så meget selvtillid og kører så tykt på, at alt hvad han siger og gør bliver sjovt. Det bliver derfor endnu sjovere, jo længere man kommer ind i filmen og jo mere Batman må indse, at han ikke altid har ret og kan klare alting selv.

Jeg vil derfor anbefale, at man ser filmen, hvis man virkelig godt kan lide Batman som superhelt og er helt inde i Batman-universet. Jeg tror dog den er sjovere at se den med original tale, da jeg følte at nogle af replikkerne og vittighederne var gået tabt i oversættelsen til dansk.

  • Release Date: 2/9/2017
Skrevet af
En film kan være god på mange måder, men uden den rette musik og godt skuespil, kan det være svært at se dens fulde potentiale. Jeg elsker film, der ændrer ens livssyn og vender alting 180 grader - for i disse tilfælde bliver film ikke blot underholdning, men også livsbekræftende. Og så elsker jeg Thomas Newman.
Kommentarer er lukket.