Life

Kategori Biografen af - marts 23, 2017
Life

En flot, men indholdsløs thriller

I Life følger vi en flok astronauter, der bor på en rumstation, der kredser rundt om Jorden. Da vi møder dem er de ved at indsamle prøver fra Mars, der hurtigt viser tegn på, at intelligent liv engang har eksisteret på den røde planet. Det er en stor opdagelse, der ændrer hele vores forståelse af universet, men da de begynder at eksperimentere med organismen, går der ikke længe inden de opdager, at den er mere avanceret end ved første øjekast.

En moderne Alien
Det er en rigtig gyserfilm, der tydeligt har rødder tilbage til Alien-filmene. Vi har et mandskab bestående af folk med tydeligt forskellige personligheder, og de skal så forsøge, at overleve og udmanøvrere et monsteret, der virkelig forstår, hvordan man skal skabe spænding i en scene. Innovativt er det ikke ligefrem, men der er nok engagement fra særligt Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal til, at man aldrig rigtig keder sig, til trods for det forudsigelige plot.

Ikke desto mindre, er det virkelig ærgerligt, at filmen intet narrativt har på hjertet, og på ingen måde har noget at sige til sit publikum ud over, at blækspruttelignende aliens kun vil os det ondt. For bag dette tynde forelæg af en historie finder man en utrolig fornem filmproduktion.

Alt ser, på godt dansk, virkelig godt ud i filmen, og æstetisk er der ikke en finger at sætte, hverken på de computergenerede effekter, eller præstationen af monsteret. Der er også nok kreativitet og kompetencer bag kameraet til, at alene den første sekvens i filmen, der er en medrivende ”one-shot” optagelse, er så flot og teknisk udført, at det står i skærende kontrast til historien. Derfor må man gøre op med sig selv, om de gode effekter og den frygtindgydende alien er nok til at lokke en i biografen, for der er i hvert fald ikke noget stof til eftertanke, også selvom det ser godt ud, på den grusomme måde.

  • Release Date: 3/23/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.