Lightyear

Kategori Biografen af - juni 16, 2022
Lightyear

En flot, men middelmådig film

Det er svært at se udover den komitetænkning, der har ført til en film som Lightyear. En film, der fortæller historien om en fiktiv astronaut, en såkaldt space ranger, der inspirerede et fiktivt legetøj i en succesfuld animationsfilm fra 1995, er ikke ligefrem noget, der emmer af kunstnerisk begejstring.

Nej, man kan nærmest mærke, at den største drivkraft har været penge, efterhånden som man fortæller præmissen. Og selvom man sikkert vil kunne fortælle en rigtig god historie, og lave en flot og spændende film, om en fiktiv astronaut ved navn Buzz Lightyear, er det ikke tilfældet her.

Ligesom alle de andre
Det er en film, der har meget travlt med at fastholde publikums interesse, og det har også den sideeffekt, at alle skarpe kanter er fuldstændig skåret fra, så folk ganske vidst ikke kan blive forarget, men heller ikke blive revet med af noget.

Man kan se denne spredehaglsstrategi i alt lige fra det meget overfladiske budskab, der endnu engang handler om, at vi skal samarbejde og lytte til hinanden, ligesom Buzz’ slæng består af alle aldersgrupper fra barn til pensionist, til et komisk sidekick af en robotkat, der gør det meget svært at se bort fra den meget kalkulerede manuskriptskrivning. Alle elementer virker fokustestet, til at nå ud til så mange mennesker som overhovedet muligt, men i processen er det som om, at man fuldstændig har glemt, at middelmådighed ikke er mindeværdigt.

Gode danske stemmer
Alt er dog ikke helt forfærdeligt, fordi det er stadigvæk en Pixar-produktion, og selvom animationsstudiet ikke er så innovativt som det var i de første år, så leverer de stadig film på et enormt højt teknisk niveau. Det er utrolig, hvor meget mere flydende og levende Pixar og deres konkurrenter kan animere i dag, og film her er ingen undtagelse. Det er virkelig en flot film.

De danske stemmer gør det også godt. Selvom man som barn af 90’erne, i starten savner Thomas Eje som Buzz, så gør det nye hold det egentlig meget, og man må også rose de danske stemmer for at levere deres replikker naturligt.

Lightyear er på alle måder en fuldstændig middelmådig film. Den er så enkelt struktureret og så letfordøjelig, at jeg nærmest er ved at glemme den, mens jeg sidder og skriver anmeldelsen. Ja, filmen er flot, og for en familie, der bare vil underholdes i godt to timer, finder du stadig ikke en animationsfilm, der er så velproduceret som dem fra Pixar. Det ville dog være rart, hvis de, ligesom Buzz Lightyear ville sige det, turde udforsket det uendelige univers.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.