Lilith

Kategori Teater af - januar 27, 2023
Lilith

Verdens første kvinde

Der udråbes ingen konger hér, det er ude med alle stormænd
Der er sket en kontinuitetsfejl i Biblen. Der står, at Gud skabte manden og kvinden. Men da Adam sov, tog han et af Adams ribben og skabte Eva. Hvad skete der så med den kvinde, Gud allerede havde skabt?

Livingstones Kabinet er flyttet midlertidigt ind på Bådteatret, og stiller skarpt på den kvinde, der er forsvundet ud af siderne i Biblen.

Inden lyset sænkes, frygter jeg lidt, endnu en omgang, hvor manden ikke bare skal sætte sig ned, men helst væltes og sparkes til. Men Pete Livingstones valg af ironi og kitsch afvæbner hurtigt den frygt, og afsted går det i fortællingen om kvinden, der nægtede at adlyde sin skaber, men insisterede på det frie valg og vigtigst, ligestillingen med Adam.

Men det der med at have sin egen vilje, det synes både Adam og skaberen gik modsat planen, så Lilith blev kaldt dæmon og måtte leve blandt tidsler og nælder i kongerigets ruiner sammen med hyæner og slanger.

Hér slår Lilith sig til ro og finder sig et hvilested
Livingstones Kabinet lægger fra kaj i en syret musikalsk foredragsforestilling med et godt øje til den burleske tilgang. Det er hypnotiserende godt.

Aftenens højdepunkter er Kristina Sørensen Ougaard, der iført besætterhue proklamerer til et usynligt kamerahold, og Amia Miang, der fortæller, hvor glad hun er for, at hun kan få lov til at stå der på scenen og fremføre en tekst, skrevet af en mand, om den frigjorte kvinde.

Pete Livingstone er umulig at regne ud. På den ene side er alt holdt ud i en armslængde, mens der på den anden side er inviteret ind, i de inderste kroge af tilblivelsens glæde.

Det er alt sammen dragende og slut for tidligt.


Lilith spiller fra 26. januar til 11. februar 2023. På Bådteatret.
Varighed 1 time. Uden pause. Mandag til fredag kl. 20. & lørdag kl. 17.


Medvirkende: Kristina Sørensen Ougaard, Amia Miang, Pete Livingstone. Iscenesættelse: Nina Kareis i samarbejde med koreograf Adelaide Bentzon. Komponist/Tekstforfatter: Pete Livingstone. Scenografi og kostumer: Dorte Holbek Lyddesign: Rasmus Månsson. Lysdesigner: Magnus Holger Knoblauch Hjortlund. Kostumier: Pille Behrendt. Lyskonsulent: Michael Breiner. Bygger: Johan Brandt Valentin Richardt. PR & Markedsføring: Art Attack ApS. Produktionsleder: Freja Forsman.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.