Loving

Kategori Biografen af - august 31, 2017
Loving

En historisk film, der behandler emnet autentisk

Vi befinder os i de amerikanske sydstater i 1960’erne. Livet som sort er forbedret en del, men racisme og forskelsbehandling trives stadig i bedste velgående på disse egne. Men oveni al fattigdommen og fortidens mørke skygger blomstrer kærligheden. Richard og Mildred er forelskede, vordende forældre og meget lykkelige. Men de finder snart ud af, at kærligheden ikke altid er ligetil, og slet ikke når man er en hvid mand og en sort kvinde.

Det bliver starten på et stort og vigtigt kapitel i USA’s historie, som på meget romantiskvis bliver skrevet af to elskende og deres kamp for retten til kærligheden.

Ikke et klassisk melodrama
Loving er baseret på en sand historie om parret Loving, som gennemgik et væld af retssager for at få annulleret den racistiske lov om, at sorte og hvide ikke måtte gifte sig. Heldigvis formår Jeff Nichols, at holde filmen nede på jorden og gøre den nærværende og autentisk, i stedet for en fuldkommen romantiseret og overdramatisk fortælling om, at kærlighed overvinder alt. Det gør Loving til en ret fantastisk film om helt almindelige menneskers kamp for retten til at leve i frihed.

Samtidig er filmen også både spændende og rørende, men fremfor alt også morsom. Det siger noget om, hvor eminente og dygtige skuespillere er, og hvordan de i samarbejde med instruktøren har gjort filmen så elskværdig og personlig. Man føler som seer, at man når helt ind under huden på karaktererne og deres kamp. Samtidig deler man deres følelse af håb og frustration, men også kærligheden til hinanden, samt det simple og trygge liv som er det liv, man selv får lov til at forme og leve.

Jeg tager virkelig hatten af for skuespillet i denne film, det må jeg indrømme. Både Ruth Negga og Joel Edgerton gør det fuldstændig formidabelt. Derfor må jeg i sidste ende også kapitulere og give Loving fem store og funklende stjerner. Den er simpelthen hver at se både for historien, men især for skuespillet.

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.