Manchester by the Sea

Kategori Biografen af - januar 19, 2017
Manchester by the Sea

Viser virkelige mennesker med alle deres skavanker

I Manchester by the Sea følger vi Lee Chandler (Casey Affleck). Han er en livstræt og ensom mand, der bor i Boston, men da hans bror dør bliver han tvunget tilbage til byen filmen er opkaldt efter, for at tage sig af sin teenager nevø, da han mod sin vilje bliver gjort til hans værge.

Når man undersøger baggrunden for filmen er der et navn, der hele tiden dukker op, Matt Damon. Det er nemlig Damon, der har søsat hele projekt med sig selv i tankerne som helholdsvis instruktør og hovedrolleindehaver, men grundet forskellige planlægningsvanskeligheder endte det tydeligvis ikke sådan. Som erstatning har vi i stedet fået Casey Affleck, der er om nogen er perfekt i rollen som den livstrætte onkel, der ikke har meget at give sin forældreløse nevø. Lee er langt fra at være en klassisk helt, men er til gengæld et rigtigt menneske, og denne menneskelighed viser Affleck med sådan en rå og ubarmhjertig sikkerhed, at de fleste nok vil kunne genkende en Lee fra deres eget liv.

Casey Afflecks film
Der er stærke sager, og en meget personlig historie, der udfolder sig på lærred og uden at afsløre noget, er twistet undervejs ikke for sarte sjæle. Affleck er imidlertid ikke den eneste, der udstråler den grimme side af normale mennesker, hvor også hans nevø spillet af Lucas Hedges stråler som en selvoptaget teenager, og hans ekskone spillet af Michelle Williams, der er en omvandrende påmindelse om hans gamle liv. Der skal imidlertid ikke herske nogen tvivl om, at det er Casey Afflecks film.

Den eneste reelle kritik jeg kan give filmen er, at den ikke er synderlig filmisk kreativ. Hvis man håber på, at denne meget tørre fortælling bliver flankeret af en masse visuelle effekter og smarte måder at sammenklippe scenerne på, så bliver man fælt skuffet. I dette tilfælde passer det dog meget godt til filmen, at effekterne bliver holdt nede på et minimum, da det udelukkende er de menneskelige relationer, som er i centrum, og manuskriptet er så godt, at man aldrig kommer til bare tilnærmelsesvis at kede sig.

Manchester by the Sea, er en værdig Oscarkandidat. Det er den store universelle historie, fortalt gennem et lille, men menneskeligt drama. Skuespillet er helt i front, hvor særligt Casey Affleck lægger sig helt i førerfeltet, når der om en måneds tid skal kåres en bedste mandelig hovedrolle. Det hele er måske lidt for minimalistisk til et mainstream publikum, men hvis man søger en film, der er har dybden til at kompensere for de manglende eksplosioner, så er Manchester by the Sea lige det du har ledt efter.

  • Release Date: 1/19/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.