Marvel’s What If…?

Kategori Serier af - august 11, 2021
Marvel’s What If…?

Marvel’s What If…? er en finurlig lille serie. Den stiller ganske enkelt spørgsmålet, hvordan ville Marveluniverset se ud, hvis nogle få begivenheder var endt anderledes, end dem som vi har set i filmene. Hvordan ville universet fx have ændret sig, hvis det var Black Panther, som var blevet kidnappet af aliens og endte som Star-Lord, i stedet for Peter Quill, eller hvordan vil den første Avengers-film have set ud, hvis der ikke var nogen avengers til at kæmpe imod Loke? Dette er blot nogle af de finurlige, hvad nu hvis historier, som bliver fortalt i løbet af de animerede afsnit på godt og vel en halv time hver.

Ud af det tre afsnit jeg har set, bliver konceptet dog ikke rigtig brugt til så meget andet en fanservice. Det er for eksempel ikke nogen sindsoprivende fortælling vi får i det første afsnit, hvor Sharon Carter ender med at få superserummet i stedet for Steve Rogers. For selvom der er et stort potentiale for at ændre historiens gang med en kvindelig Captain Carter i stedet for en retskafne Captain America, så udspillet afsnittet sig i stedet som en forkortet udgave af den første Captain America film, men bare hvor de to har skiftet roller. Målet har øjensynligt primært været på at hylde sig selv, og give lidt guf til fans i stedet for at fortælle tankevækkende historier. Men er man en mega Marvel-fan, så kommer man i hvert fald ikke galt i byen her. En lang række af skuespillerne fra filmene ligger også stemme til deres karakterer i animationsserien, lige med undtagelse af nogle af de dyreste skuespillere, som Robert Downey Jr. og Chris Evans.

Efter de første tre afsnit, er der ikke meget nævneværdigt at beskrive, fordi der ganske ikke er sket noget nævneværdigt endnu. Animationen er heller ikke særlig fantastisk, og læner sig ukarakteristisk op ad den billige side med et cell-shaded udseende, der står i skærende kontrast til Marvels film og serie, der er kendetegnet ved deres tårnhøje budgetter.

What If…? ser lovende ud, hvis man er til denne form for fanservice, for hvis man kigger på synopserne for nogle af de kommende afsnit, ser det ud som om, at nogle af historierne her faktisk vil udfolde sig og blive fortalt over mere end blot et enkelt afsnit. Men dommen efter de første tre afsnit er som sagt, at det ikke ser ud til at være meget mere end blot fanservice.


Marvel’s What If…? kan ses på Disney+.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.