Memory

Kategori Biografen af - maj 12, 2022
Memory

Mere eftertænksom

Memory er endnu en actionfilm med Liam Neeson i hovedrollen. Ligesom så mange andre af hans film igennem de seneste mange år, er den kendetegnede ved, at Liam Neeson spiller en mand med nogle ’helt særlige evner’, som bliver involveret i en sprængfarlig konflikt, hvor kun han er i stand til at løse problemet.

Filmen skiller sig dog lidt ud, for selvom Neesons film nærmest er i en genre for sig selv, der ikke er kendt for deres intellektuelle dybde, så er det faktisk en film, der forsøger at have et lidt mere eftertænksomt budskab, end det ellers normalt er tilfældet i film som disse, der er mere bagudskuende og 80’er-lignende.

Ganske vist er Liam Neesons actionfilm brutale til tider, men historien i Memory er noget mere ondskabsfuld og omhandler menneskehandler og rige svin, som vil gøre hvad som helst for at få deres vilje. Når du så kombinerer det med, at Neeson spiller en aldrende lejemorder, der er begyndt at lide af alzheimers, får man en sprængfarlig cocktail, som er en smule mere uforudsigelig.

Plads til rigtigt skuespil
Liam Neeson får også lov til at spille lidt mere skuespil, efterhånden som hans karakter Alex begynder at miste forstanden og stille spørgsmålstegn ved, alt hvad han laver. Han bliver fornemt flankeret af Guy Pearce som FBI-agenten, der jager ham. Kombineret med Martin Campbell i instruktørsædet, lykkes det også at skabe en tyngde, som man ellers ikke er vant til. Der er en råhed og realisme, som skiller sig nævneværdigt ud fra de fleste andre biograffilm, der primært er henvendt et familiepublikum.

Memory er lidt bedre, lidt mere eftertænksom og lidt mere velspillet, end de fleste andre Liam Neeson film i de senere år. Den snubler dog på målstregen, da moralen skal krystalliseres, fordi filmen ender med et mærkværdigt budskab om, at den eneste måde man kan løse problemerne på, er ved at tage loven i sine egne hænder. Man kan selvfølgelig argumentere for, at det er det implicitte budskab i mange af denne slags actionfilm, men her er det så eksplicit, at det efterlader en med en lidt dårlig smag i munden. Når det kommer til Liam Neesons kavalkade af actionfilm, er den som sagt lidt bedre end de fleste, men så heller ikke mere end det.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.