Mens vi lever

Kategori Biografen af - oktober 26, 2017
Mens vi lever

Et dansk drama på amerikansk niveau

Man ved aldrig hvad man skal forvente, når det kommer til en dansk film, der er lavet uden for støttesystemet. Avaz brødrene har ikke været underlagt nogen kunstneriske forhindringer – lige med undtagelse af det beskedne budget på sølle to millioner kr. Derfor var jeg meget spændt på at se, hvad det hele endte med for de ihærdige brødrene.

Historien er til at forstå. Det handler om en familie, der er brudt sammen på grund af en tragedie, som langsomt vender tilbage til overfladen. Familiedramaet er ikke noget nyt, men det er ualmindelig godt fortalt her. Fortællingen foregår på flere forskellige tidslinjer, men i stedet for at gøre det forvirrende for publikum, så er alle scenerne så fokuseret, at de klokkeklart iscenesætter konflikten. Begivenhederne bliver instrueret fornemt. Man bliver roligt, men sikkert, langsomt suget ind i dramaet. Dog mister dramaet en smule momentum til sidst, hvor det hele bliver en kende for hysterisk og tårepersende efter min smag.

Sebastian Jessen er fremragende
Sebastian Jessen leverer vel nok sit livs bedste præstation på biograflærredet som det sorte får, der er blevet bortkastet. Jeg vidste ærligt talt ikke, at han havde det i sig, men han fremstår fuldstændig autentisk som en knudemand, der aldrig har lært at håndtere rigtige problemer på nogen anden måde end at stikke af. De andre skuespillere præsterer også ubeklageligt og er virkelig godt castet til deres roller, men det er Jessen, som stråler i filmen.

Det er nu anden gang på en måned, jeg ser filmen, og jeg må sige, at den stadigvæk holder. Sjældent ser man danske film, der er så flotte at se og høre. Med et meget amerikanske look, et stort ensemble, helikopteroptagelser, et hav af lokaliteter og en meget fortællende lydside, så kan jeg overhovedet ikke fatte, hvordan det er lykkedes filmskaberne at få så meget smæk for skillingen.

Avaz-brødrene har skabt et gennemført og usentimentalt familiedrama, der er langt bedre end mange andre danske film, der har fået filmstøtte. Med tanke på, at dette blot er brødrenes første spillefilm og, at den er så kompetent og vellykket, så kan jeg ikke vente med at se, hvad de finder på med deres næste film.

Hvis du gerne vil læse mere om filmen, så kan du med glæde læse vores interview med de tre brødrene Avaz.

  • Release Date: 10/26/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.