Miraklet på Hudsonfloden

Kategori Biografen af - september 08, 2016
Miraklet på Hudsonfloden

De flotte billeder og Tom Hanks varme opvejer for den tynde historie.

4stars

I Clint Eastwoods seneste epos fortæller han den utrolige, men sande historie om flyet, der for blot syv år siden nødlandede i Hudsonfloden. Det virker ikke umiddelbart som en historie med særlig meget kød på, da alle passagerne blev reddet og ingen kom til skade, men bag kulisserne var det alt andet end lutter lagkagen. For skjult for offentligheden viste det sig, at flykommissionen forsøgte at gøren piloten Chesley ”Sully” Sullenberger (Tom Hanks) til syndebuk, eftersom luftfartsselskabet havde mistet en masse penge i tabt fortjeneste og dyre forsikringspræmier. Så efter at Sully havde reddet 155 menneskers liv, måtte han kæmpe for sit eget.

En lille historie.
Det står meget hurtigt klart, at historien ikke ligefrem er en af de største. Plottet fortælles fragmenteret, så vi springer hele frem og tilbage i tiden, gennem en lang række flashbacks, efterhånden som Sully bliver tvunget til at tænke tilbage på den skæbnesvangre dag. Det er en meget enkelt måde at skjule, hvor lidt historie, der egentlig er. At vi så aldrig heller bevæger os videre efter selve høringen, skyldes måske også, at alle de involverede stadig er i live. Dette åbenlyse problem med fortællingen er dog let af tilsidesætte, fordi Tom Hanks er så rar en mand at tilbringe 96 minutter med.

For i modsætning til historien, der er temmelig tyndbenet, så skabes der er en utrolig sympati for Sully. Han bliver karakteriseret som en enkel mand, der ikke søger mediernes opmærksomhed, eller kun tænker på sig selv. Han er en mand af folket, og fordi han spilles af Tom Hanks, der på alle måder udstråler varme og empati, så kan man ikke lade være med at blive indigneret på hans veje, når han bliver anklaget for sjusk og bebrejdes for flystyrtet.

Filmens anden store redningsplanke, er det visuelle. Vi slipper for 3D-effekten, men får samtid et flot IMAX-billede, igennem hele filmen, der virkelig formår at opsluge ens opmærksomhed. Flystyrtet er også uden tvivl en af de flotteste og mest intense sekvenser på film år, og det er endda uden at have to superhelte, der slår hinanden i luften.

Miraklet på Hudsonfloden er ren rutine for Eastwoods og Hanks. Ligesom i alle andre af Clint Eastwoods film, hvad end de handler om en kvindelig bokser eller en gnaven gammel mand, så er det en kompetent og dramatisk fortalt historie. Med Tom Hanks i hovedrollen som den tilbageholdende pilot tilføres der ekstra medfølelse til en i forvejen meget sympatisk skikkelse. Vi kommer dog ikke uden om, at det er en meget lille historie. Det egentlige plot varer i omegnen af en times tid, hvorfor vi genser flystyrtet utallige gange fra forskellige perspektiver, der ikke har så meget med selve historien at gøre, udover at udvide spilletiden. Det er dog samtidig en flot film, og savner man en behagelig og en god biografoplevelse, så er man i sikre hænder her.

  • Release Date: 9/8/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.