Mit liv som Squash

Kategori Biografen af - februar 09, 2017
Mit liv som Squash

En moden og rørende film, der ikke spilder dit barns tid

Mit liv som Squash starter med, at vi bliver introduceret til Ikaros, også kaldet for ”Squash”. Han leger ligesom en hvert andet barn på ni, og prøver at få sin drage til at flyve uden for vinduet. Det er en meget fredelig situation, men i baggrunden kan vi høre moren, der råber af den soap hun seer på fjernsynet samtidig med, at hun bæller den ene øl efter den anden. Allerede her er de flest nok godt klar over, at det er dystre emner som omsorgssorgssvigt filmen tager fat i, men til filmskabernes fortjeneste, så stopper de ikke her og tager fat i endnu flere og tungere emner, og gør det hele fra et barns perspektiv.

Livet er hårdt, også for børn
Verden er et uretfærdigt sted, og inden Squash ved af det, ender han på en børnehjem, fuld af andre børn, der enten er blevet svigtet af deres forældre, efterladt eller det, der er værre. Selvom det hele måske ser lidt sort ud, så får Squash hurtigt dannet et venskab til de andre børn, der alle har det lige så hårdt som ham, men som trods alt stadig er børn og opfører sig således.

Det gør ikke bare plottet spiseligt for børn, men det er også en måde og fortælle, at børnenes synsvinkel måske i virkeligheden er vigtigere end de voksne, selvom det ikke altid er tilfældet på film. Stop-motion formatet bliver på begavet vis brugt til at distance de tragiske historier nok, så de små seere hellere ikke også blive såret på deres sjæl.

Mit liv som Squash, er en utroligt rørende og barsk film, som hæver sig over det ellers barnlige stop-motion format. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når de tunge emner bliver taget op i filmen, og det ville derfor være nærliggende og tro, at det ikke er en film, som skal ses af børn. Ikke desto mindre er det lidt af en genistreg, at historien fortælles fra børnenes perspektiv.

Børnene på hjemmet omgås og taler med hinanden på autentisk vis, og det bliver meget subtilt understreget, at det sådan set er de voksne, der er noget i vejen med og ikke børnene. Så hvis du i disse pylrede tider har mod på at se en film, der vil efterlade både dig og dine børn med stof til eftertanke, så findes der altså ikke mange, der gør det så godt som denne, men husk at medbringe rigeligt med kleenex.

  • Release Date: 2/9/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.