Mother

Kategori Biografen af - juli 08, 2021
Mother

En drama om almindelige mennesker

Efter succesen med Parasite er Bong Joon Ho blevet verdenskendt. Og i denne krisetid for filmindustrien har det betydet, at en lang række af hans tidligere film får (re)premiere på Grand Teatret. Den seneste i rækken er Mother fra 2009, der altså nu kan ses i de danske biografer.

Det er ligesom mange af hans andre film, en meget finurlig og tankevækkende historie, hvor man følger en mor, som kun har en ting i sit liv, og det er sin søn, der ikke ligefrem bidrager med det store, da han er stærkt udviklingshæmmet. Deres noget atypiske liv, hvor de bor sammen og bogstaveligt talt sover i samme seng, mens moren tjener penge på at udføre ulovlig akupunktur og sælge helbredende urter, fungerer dog, lige indtil sønnen bliver anholdt og anklaget for et mord på en ung kvinde.

De fleste i byen har svært ved at tro på, at han kan stå bag mordet, lige med undtagelse af politiet, der virker meget opsatte på at give hendes søn skylden for mordet.

Sort, men nede på jorden
Ligesom historien passer godt til Bong Joon Hos filmografi, så minder stemningen også meget om det, som han har lavet før og siden. Det er et seriøst drama, hvor karakterernes liv står på spil, men der er en gennemgående aura af sort komik, der hele tiden spiller dramaet et puds, så det er svært at forudse, hvilken drejningen historien vil tage.

For selvom der er en masse humoristiske øjeblikke undervejs, så er det helt klart den unikke hovedkarakter i skikkelse af moderen, som fanger ens interesse. Det er også selvom man ser en person, der er så tragisk som hendes, hvis hele liv er opbygget om denne søn, som intet kan. Hun er nødt til at få ham frikendt, for ellers har hun ingen mening i sit liv. Men selvom det er en interessant fortælling, om mennesker man normalt ikke får lov til at se på film, så kan man også godt se, at det er en filmskaber, som stadig ikke har helt styr på sit håndværk endnu. Det vil med andre ord sige, at den aldrig rigtig når de helt store kunstneriske og følelsesmæssige højder.

For når alt kommer til alt, er historien ikke vildt tankevækkende, men nærmere meget konventionel og ligetil, og kameraarbejdet er heller ikke vildt imponerende. Men hvis du gerne vil nyde en solid sydkoreansk filmoplevelse, kan du sagtens gå ind og se Mother i Grand Teatret, hvor den har repremiere fra i dag, men du skal nok heller ikke forvente, at den er på linje med Parasite.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.